World Press Photo Kiállítás 2018
2018-09-28  /  Szerző:   /  Ajánló  /  Nincs hozzászólás

A World Press Photo kiállítás 41. éve folyamatosan jelen van Budapesten, újdonság a korábbi évekhez képest, hogy először mutatják most be a World Press Photo „Digital Storytelling” verseny eredményét is, amely a digitális média évek óta nélkülözhetetlen műfaja. Folyamatos mozi élményt nyújtanak filmekkel, és látogatói aktivitást igénylő érintőképernyővel irányított multimédiát.

A kiállítás kísérő programjai:

• World Press Photo Digital Storytelling, a World Press Photo dokumentarista és multimédia versenyének nyertes filmjei.

• 25 év legszebb magyar természetfotói, amely a NaturArt jubileumi kísérő kiállítása

A tárlat Magyar Nemzeti Múzeumban ablakot nyit a világra, az elmúlt év legfontosabb riportképein és dokumentarista filmjein keresztül. Az esemény jelentősége több mint egy kiemelkedő vizuális élmény, megtekintve a látogató jobban megérti, hogy mi zajlik körülöttünk a világban.

A kiállítás 134 képét a nemzetközi zsűri 73.044 fotóból válogatta Amszterdamban. Ezt a hatalmas képanyagot 125 országból 4.548 fotográfus küldte el nyolc különböző kategóriában. Az évente megrendezett kiállítás fontos része egyaránt a nemzetközi és a magyar kulturális életnek. A kiállítást a világ 45 országában 100 helyszínen állítják ki, és több mint négy millióan látogatják.

 

A kiállítás helyszíne:

Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.)

A kiállítás megtekinthető:

2018. szeptember 21 – 2018. október 23. között, hétfő kivételével minden nap.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.