Veszélyes randi trendek – 10. rész
2019-06-12  /  Szerző:   /  Randi  /  Nincs hozzászólás

Téged is kispadra ültettek? –Bemutatkozik a „Benching”

Újabb és újabb randizási szokások jelennek meg, és terjednek el napjainkban. Cikksorozatunkból most megismerheted a fontosabbakat, hogy képbe kerülj, mire kell ezután jobban figyelned, ha éppen társat keresel.

A soron következő jelenség a „Benching”, magyarul „kispadra ültetés”.

Benching: amikor valakinek tetszel annyira, hogy tartsa Veled a kapcsolatot, de még nézelődik, hátha jön egy jobb lehetőség.

Míg a sportban a kispadra ültetés egy egész csapat érdekében történik, addig a „Benching”, mint randizási fogalom csak egy személyt szolgál. Azt a valakit, aki párt keres. Jellemzően egyszerre többen is tetszenek neki, de dönteni még nem tudott közülük. Ezért a jelölteket egy képzeletbeli kispadra ülteti. Mindenkivel fenntartja a kapcsolatot, hitegeti őket, miközben ő még keresgél. A végkifejlet kiszámíthatatlan. Talán a padon ülők közül választ, de az is lehet, hogy valaki más mellett dönt a végén. Biztonsági játékos, mert ha az igazit egyelőre nem is találja meg, akkor sem marad egyedül.

A jelenség némileg hasonlít a manapság szintén elterjedt „breadcrumbing”-hoz, de ebben az esetben az illető nem olyan elérhetetlen, hiszen nem zárkózik el egy közös programtól, ha éppen nincs más dolga. Sőt! Az is előfordulhat, hogy minden randitok csodásan telik, de ő mégsem akar kötődni senkihez se, vagy legalábbis nem ragad le egyetlen partnernél.

Olvasd el! Veszélyes randi trendek 4. rész – Breadcrumbing

Mit tehetsz, ha mellékvágányra tett valaki?

Az első és legfontosabb, hogy vedd észre, ha Téged is kispadra ültettek. Ez a helyzet számodra nem lehet pozitív lezárású, mert még ha végül Téged is választ, hiszen ennek is meg van az esélye, akkor sem lehetsz felhőtlenül boldog, és persze a kapcsolat alapját képező kölcsönös bizalom is hiányozni fog.

Az egyetlen, amit tehetsz, ha megszakítasz Vele minden kapcsolatot végérvényesen, és elfelejted. Amíg ugyanis a képzeletbeli kispadon ülsz, addig elengedni és lezárni sem fogod tudni. Amikor már épp túl lennél rajta, mindig be fog toppanni, és időről időre újra felkavar majd.

Mit tehetsz, ha Te magad tartasz több vasat a tűzben?

Itt az ideje, hogy egy kicsit önmagadra figyelj. Próbáld pontosan megfogalmazni, hogy kit is keresel, mire vágysz, milyen terveid vannak az életedben. Ezek után beszélj őszintén a jelöltjeiddel, vállald fel a viselkedésed. Mások érzéseivel játszani nem helyes, és ráadásul komoly lelki fájdalmat is okozol nekik. Ha valaki most csak egy kicsit tetszik, az valószínűleg nem fog változni a későbbiek során sem, így a legjobb, amit tehetsz, ha nyíltan megszakítod vele a kapcsolatot.

Persze az is előfordulhat, hogy a másik is bizonytalan benned. Ebben a helyzetben közös döntéssel akár folytathatjátok az ismerkedést, de csak úgy, ha mindketten nyílt lapokkal játszotok.

sziv

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.