Vajon neked való a házasság? 3 kérdés, amit fel kell tenned magadnak!
2019-09-06  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

A házasság az egyik legnagyobb döntés az életben. Van, aki alig várja, hogy megtörténjen, és már kislánykora óta az esküvője napját tervezgeti. Mások viszont még csak beszélni sem hajlandók róla, mert az csak egy „papír”, amire nincs szükség a valódi boldogsághoz. És persze van egy harmadik csoport, a bizonytalanok tábora, akik egyszerre szeretnék, meg nem is, hiszen a házasság lehet az első lépés a válás felé.

Talán Te is az utóbbiak közé tartozol, akiknek szüksége van egy kis útmutatásra, hogy egyáltalán való-e neki a házasság intézménye. A legjobb, ha átgondolod az alábbi 3 kérdést, és közelebb kerülhetsz a válaszhoz.

1. Félsz-e egy hosszú távú elköteleződéstől?

Szakemberek szerint a válások leggyakrabban a megoldhatatlan konfliktusokra, a hűtlenségre, továbbá az elköteleződés hiányára vezethetők vissza. Ez utóbbi jelenti a legmagasabb szintű bizalmat, intimitást és odaadást egy kapcsolatban. Akik a házasság mellett döntenek elfogadják, hogy ez nem több, mint egy hosszú távú kapcsolat törvényes megerősítése.

Ha most azon töprengsz, hogy vajon Te el tudod-e fogadni ezt, akkor gondold végig, hogy az életed mekkora részét szeretnéd megosztani a pároddal, vagy a korábbi kapcsolataid során mennyire voltál elkötelezett a partnered felé. Csak ő volt az életed központjában, és jól érezted magad a közelségében, vagy inkább az elveszett szabadságodat sirattad? Akár azt is elképzelheted előre, hogyan néznének ki a mindennapjaitok férj és feleségként? Tetszik, amit látsz?

Ezt is olvasd el! 5 dolog, amit minden lánynak tudnia kéne házasság előtt

2. Látod-e a jövődben, hogy házasságban élsz?

Mindannyian ismerünk olyan embert, aki gyerekkora óta a tökéletes házasságáról álmodozik, és olyat is, aki megrögzött szingli. Nagy kihívást jelent egy olyan dologról dönteni, amit nem tudsz magadról elképzelni. Egy házasságnak összhangban kell lennie a hosszú távú céljaiddal, a családalapítással kapcsolatos érzéseiddel, és persze a jövőképeddel, amelyet magadról alkottál.

Ha Te is látod magadon azt a bizonyos gyűrűt, akkor se görcsölj rá. Nem a „mikor” a fontos. Vannak dolgok az életben, amelyek felett nincs kontrol a kezünkben. Nem az számít, hány éves vagy, és mikor illik házasságot kötni, hagyd, hogy minden szépen magától elrendeződjön.

3. A házasság beleillik az életviteledbe?

Nem mindenki vágyik arra a bizonyos átlagos életre: eljegyzés, esküvő, közös ház, gyerekek, és a többi. Van, aki attól fél, hogy egy házasságban elveszítené önmagát, a függetlenségét, és folyton mások elvárásai szerint kellene élnie.

Készíts listát az életedről, vegyél számba minden olyan dolgot, amit fontos célnak tartasz, amit szeretnél mindenképpen elérni. Ha például először felépítenél egy szakmai karriert, akkor valószínűleg nem számodra nem a most a legideálisabb időpont a házasságra, és családalapításra. A legfontosabb, hogy mindig légy türelmes, és őszinte egyrészt önmagadhoz, másrészt a párodhoz. Mondd el neki az aggályaidat, a félelmeidet. Ha igazán szeretitek egymást, akkor közösen eldönthetitek mikor jött el az ideje, hogy a kapcsolatotok egy szinttel feljebb lépjen. Ha viszont a partnered nem bizonyul megértőnek, akkor talán ez egy intő jel, hogy mégsem a megfelelő embert találtad meg, akivel egy házasság is válásra lenne ítélve.

par

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.