Ünnepek előtt hagyott el a párod? 3 tipp, hogyan lépj túl a szakítás fájdalmán
2017-12-13  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Ünnepek előtt szakított veled a párod, és nem tudod, hogyan vészelhetnéd át ezt a nehéz időszakot? Mielőtt még mély szomorúságba süllyednél amiatt, mert a vele szőtt terveid mind füstbe mentek, inkább találj magadnak olyan elfoglaltságokat és programokat, ahol jól érezheted magad.

Minden szakítás nehéz és fájdalmas, függetlenül attól, hogy az év melyik szakában történik. Azonban ha pont a karácsonyi ünnepek, a szeretet ünnepe előtt hagyott el a párod, akkor a szakítás a szokásosnál sokkal fájdalmasabb is lehet.

Még ha nagyon fáj az, hogy pont az ünnepek előtt hagyott el a párod, ne találj ki mindenféle magyarázatot csak azért, hogy felhívd őt. Ehelyett inkább viselj gondot saját magadról és foglalkozz a saját érzéseiddel és szükségleteiddel. Próbálj meg minél több időt tölteni a szeretteiddel, a családoddal, a barátaiddal, és azokkal, akikhez közel érzed magad.

Alábbi cikkünkben adunk 3 tippet arra, mit kell tenned akkor, ha a párod ünnepek előtt szakított veled.

1. Tartsd magad távol a közösségi oldalaktól!

Szakítás után nem létezik annál rosszabb és lehangolóbb dolog, minthogy egész nap a Facebookon vagy az Instagramon nézegesd az exed posztjait és képeit. Pszichológusok szerint, ha szakítás után mindig csak azzal vagy elfoglalva, hogy a párod után kutakodsz a közösségi oldalakon, akkor előbb-utóbb oda jutsz, hogy még mélyebb sebeket szerzel a szakítás után. Ilyen esetben arra kell törekedned, hogy ne nézegesd őt a közösségi oldalakon vagy egyszerűen töröld őt az ismerőseid közül. Az ünnepi időszak alatt leginkább arra kell törekedned, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik szeretnek, és akik társaságában elfelejted a szakítás okozta szomorúságot.

2. Tölts időt a barátokkal!

Sok szépet terveztél a pároddal az ünnepekre, de mivel ő elhagyott, letörtnek és szomorúnak érzed magad? Mi lenne, ha mindazt, amit a pároddal terveztél, most a barátaiddal valósítanád meg? Nagyon szórakoztató lenne az, ha a barátaiddal mennél korcsolyázni, vagy a barátaiddal mennél el a karácsonyi vásárba, vagy egy karácsonyi koncertre. Minél több időt töltesz a barátaiddal, annál inkább elfelejted a problémákat, és minél több közös programot szerveztek, annál kevesebb időt fogsz azzal tölteni, hogy a régi dolgokon és a szakításon szomorkodj. Ha pedig kimozdulsz otthonról a barátaiddal, lehetséges, hogy még egy új férfit is megismersz.

3. Ne elemezd ki túlságosan a helyzetet!

Természetes az, ha szakítás után szomorú vagy, és pár napig csak sírással töltöd az időd nagy részét. Azonban az már nem természetes, ha a végtelenségig benne maradsz a negatív gondolataid csapdájában és folyton felidézed azokat a párbeszédeket és szemrehányásokat, melyeket az exeddel átéltél, és folyton azon agyalsz, hogy vajon mit tehettél volna még, amit nem tettél a kapcsolatotokért. Ha szakítás után hosszú ideig még ilyen gondolatok nyomasztanak, akkor ezzel csak saját magadnak ártasz, és még mélyebbre süllyedsz a negatív gondolataidban. Nem könnyű ilyenkor másra terelni a figyelmedet, azonban mégis próbálj meg más dolgokra koncentrálni.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.