Túl vagy egy szakításon? Foglalkozz magaddal! – De hogyan?
2019-06-27  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Egy kapcsolat felbomlása, és különösen egy válás után a legtöbbször ezt a tanácsot kapjuk. „Törődj magaddal!” De mit is jelent ez? Természetesen nem azt, hogy törölnöd kell magadat minden társkereső oldalról, és hermetikusan bezárkóznod a négy fal közé, elmerengve az életeden. A „Foglalkozz magaddal!” sokkal egyszerűbb dolog, mint hinnéd.

Mégis hogyan kezdj hozzá?

Először is válaszd szét az életed különböző területeid az alábbiak szerint:

  1. Emberi kapcsolatok
  2. Fizikai jólét
  3. Szellemi állapot
  4. Lelkiállapot

Ezután pedig egyesével gondold végig, hogy az egyes területek jelenleg mennyire kiegyensúlyozottak. Melyek azok, amivel elégedett vagy, és mely területtel kellene komolyabban foglalkoznod. Elsőre ijesztőnek tűnhet, de ha mindig csak egy részfeladatra, és egy lépésre fókuszálsz, akkor kevésbé fog frusztrálni, és a depresszió sem fog rajtad elhatalmasodni miatta.

Olvasd el ezt is! Hogyan randizz újra egy válás után? – 12 szakértő tipp

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Talán mindig is meg akartál tanulni egy nyelvet, csak a párkapcsolatodban sohasem jutott rá elég idő. De az is lehet, hogy többször szeretnél találkozni a családoddal vagy a barátaiddal, de eddig túl elfoglalt voltál. Sokan egy szakítás után fognak bele egy új hobbiba, vagy csatlakoznak egy sportklubhoz, mert így új emberekkel ismerkedhetnek meg. Teszik ez azért, mert ettől jobban érzik magukat, és teljesebbnek az életüket. Ha ezek közül bármelyik igaz Rád, akkor lényegében máris Önmagaddal foglalkozol.

Foglalkozz magaddal akkor is, ha van párod!

De nem csak szakítás után fontos a „befelé fordulás”. Egy párkapcsolatban is szükség van rá, mert gyakori eset, különösen a nőknél, hogy a saját álmaikat alárendelik a párjuk céljainak, és hamarosan eljutnak abba az állapotba, hogy már nem is gondolnak rá, hogy legbelül mit szeretnének igazán.

Mindig törekedned kell az egészséges egyensúlyra, és először magaddal törődj, mert csak utána tudsz másokkal is.

Az önmagaddal foglalkozás végső soron azt jelenti, hogy mindig tedd azt, amitől a leginkább jól érzed magad, amely a legtöbb pozitív energiát biztosítja számodra, amitől kiegyensúlyozott leszel. Tudod, a boldogság mindig belülről fakad.

lany

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.