Tippek, mit kell tenned, ha meg szeretnéd találni a lelki társad
2018-02-12  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Ha meg szeretnéd találni a lelki társad, először meg kell tudnod, mire kell figyelned, mit kell keresned és mitől kell óvakodnod, amikor hosszútávra keresel egy tökéletes partnert.

Régóta keresed már azt a férfit, aki minden elképzelésednek megfeleljen, aki mellett olyan életed lehet, amiről mindig is álmodtál? Régóta keresed a nagy Ő-t, de még nem jártál sikerrel a megtalálásában?

A munkahelyen vagy a baráti körödben mindenkinek van már egy stabil párkapcsolata, és láthatóan mindenki szerelmes és boldog? Gyakran viszonyítod magad másokhoz és egyre gyakrabban gondolkodsz el azon, hogy vajon te mit csinálsz rosszul, hogy neked még nincs párod? A többiek tudnak valamit a valódi szerelemről, amit te nem?

Párkapcsolati szakértők szerint bárki megtalálhatja élete nagy szerelmét, és ehhez csupán csak pár szabályt kell betartani. Gondolj csak azokra a párokra, akikről úgy tűnik, mintha egymásnak lennének teremtve. A személyes szükségleteiket és a párkapcsolatukat sorolják az első helyre az életükben, még akkor is, ha ez kompromisszumokkal jár. Bíznak egymásban és tudnak számítani egymásra.

Tulajdonképpen a boldog párok azok, akikről úgy tűnik, hogy még az ég is egymásnak teremtette őket, olyannak tűnnek, mintha egy csapat lennének. A párkapcsolatban a felek egy egészet alkotnak, és a legtöbb embert ez riasztja vissza egy komoly párkapcsolattól. Sokan attól félnek, hogy mi lesz akkor, ha megtalálják életük nagy szerelmét.

Ha megijeszt a gondolat, hogy egy párkapcsolatban a „mi” többet kell jelentsen, mint az „én”, ha megijeszt egy intenzív szerelem gondolata, akkor valószínű, hogy leblokkoltál. Ilyenkor azt fogod gondolni, hogy az intimitás egyenlő az egyéniséged elvesztésével vagy, hogy egy igazi párkapcsolat miatt fel kell adnod a saját magaddal való törődést. Azonban, ha megtalálod majd a tökéletes partnert, az önmagad feladása már nem fog lemondásnak tűnni és nem fog eltántorítani az addig eltervezett céljaidtól sem. Amikor megtalálod életed szerelmét, a lelki társad, akkor ugyanolyan mély kapcsolatban lehetsz vele is, mint saját magaddal.

Egy egészséges párkapcsolat olyan, ahol növekedni, fejlődni tudsz, ahol a legjobb énedet tudod mutatni, egy olyan hely, ahol védve és táplálva érezheted magad.

Még ha úgy tűnik, hogy ez egy hatalmas érzelmi kockázatot rejt magában, azzal, hogy minden bizalmadat és energiádat bele tudod fektetni egy tökéletes párkapcsolatba azt jelenti, hogy ezzel a lelki társaddal, az életed szerelmével építed a jövődet, a kapcsolatodat. Pszichológusok szerint a szerelmet nevelni, fejleszteni kell, ahhoz pedig, hogy megtaláld a lelki társad, sok munkára, erőfeszítésre és kitartásra van szükség.

Azok a tökéletes párkapcsolatok, melyeket az utcán vagy a filmekben látsz, csak akkor működnek hosszú távon, ha mindkét fél hajlandó megdolgozni a párkapcsolatért és erőfeszítéseket tesznek azért, hogy napról napra építsék a köztük lévő köteléket.

Ha megtaláltad azt a partnert, aki mellett biztonságban vagy, szeretve és elfogadva érzed magad, ha úgy érzed, hogy a párod mellett fejlődni tudsz, akkor ez annak a jele, hogy megtaláltad a lelki társad. Ha pedig nem érzed mindezeket a párod mellett, ez annak a jele, hogy még nem találtad meg a lelki társad.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.