Társkeresés érett korban – Tanácsok 50 év felettieknek
2017-12-01  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Egy új kutatás szerint robbanásszerűen megnőtt az 50 év feletti online társkeresők száma. Az érett egyedülállók közel fele (43%) a válás után ismét randizni kezd, melyben nagy segítséget nyújtanak a napjainkban igen népszerű online társkeresési oldalak.

Sok 50 év feletti egyedülállót azonban feszültséggel tölt el az internetes társkeresés gondolata, cikkünkben nekik kívánunk segíteni.

1. Az életkor csak egy szám.

Az őszinteség mindig a legjobb politika, ne titkoljuk el életkorunkat, hiszen sokak számára épp ez tesz bennünket vonzóvá. Az idősebb regisztrálók párválasztásában nagy hangsúlyt kapnak a belső értékek, míg a külsőségek háttérbe szorulni látszanak. Kedvességünkkel és humorunkkal könnyen elkápráztathatjuk a másik felet.

Kit válasszon?

Gondoljuk át milyen típusú partnert keresünk, ki az akivel akár egy borongós vasárnap délutánt is el tudnánk tölteni. Ebben a korban már nem ugyanazokat az elvárásokat támasztjuk partnerünk felé, mint fiatal korunkban, hiszen személyiségünk kiforrt és sokkal nehezebben változtatunk szokásainkon. Érdemes tehát olyan partnert választanunk, akivel jókat tudunk beszélgetni és aki a miénkhez hasonló módon szereti eltölteni szabadidejét.

2. Lépjen ki a komfortzónájából!

Ha érzelmileg készen állunk egy új kapcsolatra ne habozzunk, gyakran hallani olyan boldog párokról, akik maguk sem értetik miért vártak olyan sokáig. Nyissunk az internet adta ismerkedési lehetőségek felé, járjunk nyitott szemmel és ragadjunk meg minél több lehetőséget. Ha idegesek vagyunk, nyíljunk meg szeretteinknek, fogadjuk meg barátaink tanácsait. 50 év felett randizni a valóságban sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.

3. Érezze jól magát!

Ne felejtsük el, hogy a társkeresés – az apróbb buktatók ellenére –   szórakoztató. Válasszunk olyan randi helyszínt, ahova már régóta szerettünk volna elmenni. Készülhetünk érdekes, vicces történetekkel, nincs értelme idegeskedni, fogjuk fel úgy az egészet, mint egy kalandot. Próbáljunk minél több emberrel megismerkedni, ezzel növelve annak esélyét, hogy megtaláljuk a hozzánk illő partnert.

4. Ne habozzon!

A hallgatás nem jó taktika, nyugodtan írjunk a másik félnek, ha kellemesen éreztük magunkat. Ha úgy látjuk kölcsönös a szimpátia, akkor bátran egyeztessük le a következő randevú időpontját.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.