Rúzstippek: színek és ajakfestési technikák
2018-01-14  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Milyen rúzst használjon a szőke, a barna vagy a vörös? Hogyan kell tökéletesen kifesteni az ajkunkat? Nem titok többé!

A nők évszázadok óta szeretik kiemelni arcuk, szemük és természetesen ajkuk szépségét. A száj mindig is csábító erővel bírt, amelyet a különböző korok és kultúrák szerint hangsúlyoztak. A legkihívóbb és legcsábítóbb szín a piros, így nem véletlen, hogy maga az ajakszínező is ezt a nevet kapta, a rouge (rúzs) farncia szó nem mást, mint pirosat, vöröset jelent. Nem mindegy viszont, hogy milyen bőrtípushoz, hajtípushoz és alkalomhoz milyen szépítő ajakápolót választasz.

Szőke haj, fehér bőr

A skandináv típusú szőkéknek remekül áll a pipacspiros rúzs, amely egyszerre érzékivé és különlegessé teszi a megjelenést. A piros rúzs mellé visszafogottabb szemsmink illik. Akár egy szempillaspirál is elég, de ha szeretnénk fokozni a drámai hatást, húzzunk szexi fekete csíkot tussal a felső szemhéjunkra, akárcsak Brigitte Bardot tette a 70-es években. Barnább bőrű szőkéknek rendkívül jól áll a babarózsaszín, vagy a gyöngyház, amelyet akár rúzsként, akár szájfényként is használhatnak.

Vörös haj, fehér bőr

A vörös hajú lányok ajkán dögösen mutat a kissé narancsos vörös szín, de a bronzos-narancsos árnyalatot is nekik találták ki. A természetes vörösök óvakodjanak a túl világos, semleges színektől, mert sápasztja őket. Ha mégsem szeretjük a feltűnő árnyalatokat, válasszunk egyhén narancsos szájfényt, vagy használjunk az ajak színével megegyező kontúrceruzát.

Barna haj, enyhén barna bőr

A korall, a  mályva és a bronzos-barna szín is tökéletes választás a barna lányoknak. Akár kontúrceruzát is használhatunk a tökéletes vonal kialakításához, de óvakodjunk a túl erős tónustól és ügyeljünk arra, hogy semmiképp se üssön el a rúzs színétől, ne legyen sötétebb.

Barna vagy fekete haj, kreol bőr

A déliesebb típusú nőknek a  narancsos, bronzos színek éppúgy jól állnak, mint a feltűnőbb fukszia. Ha a dögös, élénkebb színt választjuk, akkor a szemsmink legyen natúr, bézs árnyalatú.

Hogyan fessük?

A tökéletes eredményhez nem elég, egy jó rúzs. Ajánlott beszerezni mellé egy rúzsecsetet, amellyel könnyedén felvihetjük a kívánt színt az ajkunkra. Kezdjük a festést a szájzugnál, majd haladjunk befelé. A sűrű, matt rúzsoknál érdemes előtte kontúrceruzával vékonyan körberajzolni az ajak vonalát, így biztos, hogy a kereten belül marad a szín. Ajakfénynél nem fontos a ceruza használta, mert könnyen lehet, hogy a kontúr feltűnőbb lesz, mint a szín maga.

Amit igen és amit ne!

– Tilos az erős kontúr, mert közönségesnek hat!

– Sem a szájfényt sem a rúzst ne fesd túl a szájkontúrodon, hiába szeretnél teltebb ajkat: nem mutat jól.

– Ha vastagabb szájra vágysz, használj szájfényt!

– Keskeny ajkaknál ne erőltesd a sötét színeket; slankítanak.

– Szerezz be egy rúzsecsetet, könnyebben és szebben tudod felvinni vele a színt!

– Ne hangsúlyozzuk egyszerre a szemet és a szájat! Vagy a rúzsunk színe, vagy a szemsminkünk legyen dominánsabb. Kivétel lehet ez alól, ha esti buliba, szórakozni megyünk, de még akkor se vigyük túlzásba a sötét árnyalatok használatát.

– Hogyha élénkebb, mélyebb tónusú ajakszínre vágysz, de nem akarod, hogy több réteg kence fedje az ajkadat, rúzsozás után egyszer-kétszer harapj rá egy papírzsebkendőre! Így máris lekerül a felesleges mennyiség a bőrödről, a szín mégis élettelteli marad.

Forrás: Blikk

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.