Rövid útmutató az online társkereséshez
2018-05-16  /  Szerző:   /  Tudomány  /  Nincs hozzászólás

Egy friss felmérés szerint manapság három kapcsolatból egy online felületen kezdődik. Az online társkereső applikációkat és társkereső oldalakat igénybe vevő felhasználók stabil párkapcsolatot és igaz szerelmet keresnek.

Manapság egy olyan rohanó világban élünk, amikor egyre kevesebb időnk marad magunkra, hiszen a munkánk és a különböző elfoglaltságaink lekötik az időnk jelentős részét, így érthető az, hogy egyre többen választják a netes társkeresést, amikor párkapcsolatot szeretnének. Ráadásul a kor előrehaladtával már egyre kevesebb lehetőségünk van új társas kapcsolatok kialakítására, hiszen lassan kiszakadunk azokból a közegekből, ahol nagyobb lehetőségünk lenne ismerkedni és kapcsolatokat kialakítani. A netes társkereséssel az otthonunk nyugalmából, különösebb erőfeszítések nélkül, könnyen megismerkedhetünk olyan személyekkel, akikhez az online felületen beállított feltételek alapján a leginkább passzolunk, ráadásul mivel egyre többen választják a netes társkeresést, egyre több partner közül tudunk válogatni.

Egyes statisztikai előrejelzések szerint 2040-ig tíz párkapcsolatból hét online ismerkedés alapján jön majd létre. Két évszázaddal ezelőtt még bálba mentünk, 50 évvel ezelőtt pedig diszkóba jártunk azért, hogy megtaláljuk a jövendőbeli párunkat, pár éve azonban már az otthonunk nyugalmából ismerkedhetünk meg a leendő partnerünkkel online. A mobil applikációk segítségével nagyon könnyen megismerkedhetünk olyan személyekkel, akik leginkább megfelelnek az elképzeléseinknek, azonban amikor ilyen nagy a választék, hajlamosak vagyunk arra is, hogy kritikusan szemléljük a leendő partnereinket, ezáltal pedig gyakran visszautasítjuk azokat a személyeket is, akiket egyébként egy személyes első találkozás során elfogadtunk volna.

A felmérésből az is kiderült, hogy a férfiak sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a fizikai vonzalomra, mint a nők, éppen ezért az online felületeken a nők hajlamosabbak arra, hogy egy kicsit „jobb színben” tűntessék fel magukat. Ez általában nem befolyásolja a társkeresés sikerességét, ami arra enged következtetni, hogy a netes társkeresés világában létezik némi társadalmi elfogadottság is.

Ha te is meguntad már a hagyományos társkeresést vagy egyszerűen nincs időd ismerkedni és egy komoly társat találni, akkor alább adunk 5 tanácsot arra, ha ki szeretnéd próbálni a netes társkeresést.

  1. Határozd el, hogy mit szeretnél, és mit nem szeretnél a leendő partneredtől. Légy őszinte, amikor kifejezed a vágyaidat és elvárásaidat a leendő partnered iránt. Mindegy, hogy komoly kapcsolatot szeretnél vagy csak beszélgetni valakivel, nagyon fontos az, hogy már a levelezgetések kezdetétől légy őszinte önmagadhoz és az online társkeresőkhöz is.
  2. Légy önmagad! Még ha nagyon nagy is a kísértés arra, hogy gyönyörűre kozmetikázd a profilodat, ne tedd, hiszen ha valótlan dolgokat közölsz magadról, akkor ezzel nem azt a partnert fogod bevonzani, aki a legmegfelelőbb lesz számodra, hanem egy olyat, akinek az agyonkozmetikázott profilod tetszik. A cél pedig mindenképp az, hogy élőben, a való életben is tetszél a leendő párodnak és nem csak a profilképeken.
  3. Az online felületen való megismerkedés után igyekezz minél előbb szemtől szembe is találkozni a kiválasztott partnerrel, ezáltal elkerülöd azt a kellemetlen helyzetet, hogy egy olyan személybe leszel szerelmes, aki a való életben akár kiábrándító is lehet számodra.
  4. Adj esélyt azoknak a férfiaknak is, akik tipikusan nem a te eseteid, és akik különösképpen nem vonzanak téged. Ha az első randi alkalmával nem működött köztetek a kémia, akkor adj nekik egy második esélyt is.
  5. Ne hibáztasd magad és ne vesztegesd az idődet azzal, hogy megoldj egy olyan helyzetet, ami nem oldható meg, legyen szó akár viselkedésbeli problémákról, hozzáállásról vagy a másik életfelfogásáról. Ilyen esetben jobban teszed, ha az energiádat és erőforrásaidat máshova fekteted be.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.