Romantikus Budapest-Ahol a város a lábatok előtt hever
2018-06-01  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Ha szerettek a természet lágy ölén romantikázni, de nem szeretnétek elhagyni Budapest határát, akkor az Erzsébet-kilátót és környékét nektek találták ki.

A Széll Kálmán térről indulva a 21A jelű busszal Normafa végállomásig érdemes utazni, ahonnan kényelmes 30 perces sétával eljuthattok a kilátóig.

Azoknak a pároknak is ajánlani tudom a helyet, akik az aktív pihenést részesítik előnyben, hiszen a Normafától vezető kiépített útvonalon kívül számos kihívásokkal teli erdei mellékösvényt lehet felfedezni. Családosok és nagyobb baráti társaságok is szívesen látogatják a környéket, ahol játszótér és kiépített tűzrakóhely várja a pihenni vágyókat.

A kristálytiszta levegő, a csodás panoráma és a nyugodt környezet adja a hely vonzerejét, ahova a városias környezetből szívesen tér vissza mindenki, aki már egyszer részese volt mindennek.

A kilátó – mely a János-hegy tetején áll, 527 méteres tengerszint feletti magasságban – Erzsébet királynéról kapta a nevét, aki már 1882-ben megcsodálhatta erről a meseszép helyről elé táruló panorámát, a mai kilátó fából épült elődjének tetejéről.

A hely meghittségét mi sem mutatja jobban, mint a vaskorláton sorakozó szerelem lakatok, amelyeket a párok monogramja díszít.


A kilátó legfelső szintjén egy teljesen nyitott, fedetlen terasz található, melyet a 100 fokból álló csigalépcsőn felsétálva érhetünk el. Hétvégi napokon biztosan nyitva találjátok a Kilátó Kávézót, ahol kényelmesen megpihenhettek.

Ha úgy érzitek, hogy még nyitottak vagytok egy kis erdei romantikázásra érdemes a Szépjuhászné felé venni az irányt, ahol akár a Gyermekvasútra is felszállhattok. A kilátó aljában, az erdei ösvény határán táblával jelölik a helyes irányt.

Azoknak, akik mégsem indulnának tovább Szépjuhászné felé, lehetőségük van Libegővel leutazni Zugligetig. Mivel ez a program nagyon népszerű, mindenféleképp sorban állással kell számolni.

Remélem ez a kis összefoglaló felkeltette érdeklődéseteket és hamarosan ellátogattok a belvárostól egy karnyújtásnyira fekvő, méltán népszerű kirándulóhelyek egyikére.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.