Mit tegyél, hogy ne aludjon ki a láng?
2016-12-08  /  Szerző:   /  Egyéb, Szerelem  /  Nincs hozzászólás

Régóta vagytok együtt a pároddal? Már nem olyan meghitt a kapcsolatotok, mint a legelején? Szeretnéd megtudni hogyan őrizhető meg a meghittség és a vágy, illetve mit kell tenni azért, hogy ne hűljön ki a szerelem, ne aludjon ki a láng?

Adunk pár tippet arra, hogy hogyan kerüld el a szerelem kihűlését és a párkapcsolat ellaposodását.

Érintés – az érintésnek feszültségoldó és intimitásnövelő hatása van, ezért az idő múlásával se feledkezzetek el az apró fizikai kontaktusokról.

Türelem – ahhoz, hogy valakivel hosszú ideig együtt tudj maradni, nem kevés türelemre, toleranciára és kompromisszumkészségre van szükség. Természetesen, ezt a párodtól is érdemes elvárnod: legyen meg az egyensúly, és ne mindig az egyikőtök legyen az, aki beadja a derekát.

Maradj formában – sokan hajlamosak elkényelmesedni a tartós kapcsolatban, de te ne tartozz közéjük! A testmozgás és az egészséges étrend nemcsak a külsődnek, de a lelkednek is jót tesz.

Meglepetés – a meglepetések és a spontaneitás az unalom remek ellenszerei. Akár hirtelen ötlettől vezérelve hívod a párodat egy délutáni sétára vagy kávézásra, vagy apró ajándékkal leped meg, biztosan nem marad hatástalan.

Flört – attól, hogy már régóta együtt vagytok, még nem kell kiitatnod a flörtöt a kapcsolatból. Néha újra elcsábíthatod a párod, ő pedig biztos örülni fog a közeledésednek.

Kommunikálj – a hosszú kapcsolatban fontos, hogy ha valami zavar, azt minél nyíltabban, és érzelmi zsarolás nélkül add a párod tudtára, és lehetőleg minél hamarabb, amint felmerül. Így elkerülheted, hogy a szőnyeg alá söpört dolgok felhalmozódjanak, és később vitatémát generáljanak.

Közös szabadidő, közös szenvedély – időközönként töltsétek együtt a szabadidőtöket, keressetek közös programokat, amiken mindketten szívesen részt vesztek. Ezáltal szép közös élményekkel is gazdagodhattok.

Figyelj oda rá – ha régóta együtt éltek, könnyen beszippanthat a hétköznapi rutin, és egy idő után azt veszitek észre, hogy elmentek egymás mellett, és nem jut energiátok figyelni a másikra, érdeklődni egymás iránt. Ezért hasznos, ha minden hétre beterveztek pár órát, amit csak egymásra szántok, és ami alatt kiszakadhattok a hétköznapokból.

Különleges esték – hívd meg a párod egy általad szervezett, különleges estére! Bensőséges lehet egy otthon együtt elköltött vacsora, zenével és egy kis afrodiziákummal.

Szervezz randevút – milyen jó is volt az első randikra készülni, kicsinosítani magad, várni a találkozást! Az idők múlásával sem kell lemondani róla. Csak szervezés kérdése az egész!

Mondd gyakrabban, hogy szereted – a szóbeli megerősítés sokat jelent, ezért rendszeresen és hangosan mondd el, miért szeretsz vele lenni. A szeretlek szó nem ciki és nem tabu!

par

Szólj hozzá