Mit NYERSZ azon, ha rendszeresen edzel?
2017-05-10  /  Szerző:   /  Ajánló, Egyéb  /  Nincs hozzászólás

Mindenekelőtt természetesen álomalakot, ami a nyár közeledtével egyre fontosabb szempont! Sokaknak azonban ez mégsem elég erős motiváció, hogy egy kemény munkanap végén vagy még az egész napos hajtás előtt rávegyék magukat arra, hogy lenézzenek az edzőterembe. A testünk is cinkos ebben, ugyanis egy háromnapos gyorséttermi dorbézolás sem jár olyan látványos átalakulással, hogy negyednapra már egy kisebb méretű dinnye legyen ott, ahol azelőtt a feszes hasunk volt. De az igazi sportolás nem is a tűzoltásról szól, egy igazi „megszállott” azért tudja hatékonyan beépíteni az életébe, mert a kockák és a formás vádli mellett meglátja benne azokat a pozitívumokat is, amelyet csak kevés hobbi tud ilyen koncentrációban realizálni, ha egyáltalán! Nézzük csak!

1. Először is kitartást ad, amelyet az élet más területein is kamatoztathatsz! Hajnali kettőig kell dolgoznod, hogy ne fuss ki a határidőből, mindezt úgy, hogy még el is kell netán látnod a gyereket? A rendszeres sportoló tudja, hogy ha képes keményen végigcsinálni egy egy órás hot iron edzést, akkor ez már meg sem kottyan neki.

2. Megmutatja, hogy többre vagy képes, mint amit eddig gondoltál magadról. A hozzád illő mozgásforma rendszeres gyakorlásával levetkőzheted azokat a komplexusokat úgy általában a sporttal kapcsolatban, amelyek még a középiskolai tesiórákon ragadtak rád, amikortól fogva szentül meg voltál győződve róla, hogy ezt az egészet bizony nem Neked találták ki. A felismerés, hogy a komfortzónádon kívül is lehetsz ügyes valamiben (ráadásul egy olyan dologban, amiben soha sem hittél), más területen is extra löketet és önbizalmat fog adni.

3. Előbbi velejárója a nyitottság, könnyebben fogsz új dolgokba fogni, ha egy addigi mumust végleg felszámoltál. A sport nemcsak egy időtöltés, hanem egy életszemlélet (sokaknak egyenesen vallás is!), idő kell, míg kiismered, hogy mennyire színes is ez a világ. Ideje ezek után mást is felfedezned!

4. Rendszert visz az életedbe, azaz vége a napjaidat jellemző összevisszaságnak. Te fogod a legkellemetlenebbül érezni magad, ha le kell mondogatni a személyi edzőt vagy a csoportos órát, a szabad idődet is keretbe foglaló rend pedig a lelkiállapotodra is jó hatással lesz.

5. Egészségesebben fogsz élni. Persze, a sport már önmagában is több mint jó erre a célra, de szép lassan minden cselekedetedre hatással lesz ez az életszemlélet. Leginkább az étkezésedre, hiszen Te pontosan tudod, mennyit dolgoztál azért, hogy lemozogj 500 kalóriát, nem fogod így rögtön egy dupla hamburgerrel visszatermelni.

5+1. Ha már gondolkozol egy ideje, hogy ki kellene váltani az All You Can Move Sportpass-t, akkor a május lesz a Te hónapod! A napi, több mint 600 sportlétesítményben (uszoda, jóga, fitnesz, tenisz, tánc, falmászás, gokart, lovaglás, stb.) való mozgáslehetőségen túl ugyanis a májusi kártyaigénylők nyerhetnek egy Mercedes C-osztály tesztvezetést, 30.000,-Forint értékű Dockyard és O’Neill vásárlási utalványokat, kényeztető kezelést a Magnolia Day Spa-ba, és ajándék vacsorákat a Spoon budapesti és balatoni éttermébe is!

Kell ennél több ok, hogy elkezdd? 🙂

Részletek a www.aycm.hu oldalon.

Szólj hozzá