Mikor keresik a legtöbben a szerelmet?
2017-02-17  /  Szerző:   /  Egyéb, Szerelem  /  Nincs hozzászólás

A szakemberek szerint pszichológiai okai vannak, hogy az online társkereső oldalakat évről-évre éppen a karácsonyi ünnepek és Valentin-nap között próbálják ki a legtöbben. Az ünnepek alatti magánnyal sokan nehezen birkóznak meg, a legtöbben ekkor határozzák el, hogy csatlakoznak valamelyik online társkereső oldalhoz, hogy párt találjanak maguknak. A január emiatt világszerte a társkeresés hónapja.

Manapság egyre több egyedülálló kezdeményez tartós párkapcsolatot az interneten. Ők otthonuk melegéből már nem csak kutatják, de meg is találják a boldogabb, párban töltött, szebb jövőt. A magyar weben számtalan társkereső oldal működik, ahol rengeteg fényképes és fénykép nélküli úriember és hölgy keresi élete párját, vagy egy olyan személyt, akivel szívesen töltené el szabadidejét. A téli, hidegebb hónapokban, vagy akár a Valentin nap közeledtével, gyakran érzik úgy az egyedülálló párkeresők, hogy jó lenne valaki, akivel együtt tölthetnék a mindennapjaikat. Ezért januárban általában nagyon megnő az interneten párjukat kereső személyek száma. Az interneten sokkal felszabadultabban tudnak ismerkedni, de sokan azért választják a világhálót, mert így sokkal több potenciális partnerrel léphetnek kapcsolatba, mint egyébként.

Az online társkeresés napjainkban már egyáltalán nem „ciki”. Hazánkban évről évre több százezren próbálják ki, és bár hivatalos statisztika nincs róla, de nagyot biztosan nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy egyre több házasság kezdődik az internetes ismerkedéssel. Népszerűsége hazánkban a kétezres évek elejétől folyamatosan nő, és ha hihetünk a számoknak, már nem csak regisztrálni merünk ilyen oldalakra, hanem egyre aktívabban használjuk is őket.

Az üzenetírás mellett sok időt töltünk a társkereső adatlapunk szerkesztésével, fotóink feltöltésével, és ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit, gyakran böngészgetjük a többi társkereső adatlapját is. Az országos átlag 10-12 perc, ennyi időt tölt egyszerre egy párkereső az oldalon, de többségük naponta többször is fellátogat a társkereső oldalakra. Már második éve haladta meg a négymillió órát az összes online társkeresésre fordított idő a Randivonal.hu adatai szerint, ami már csak azért is elgondolkodtató számadat, mert ez 2000 ember teljes éves munkaidejének felel meg.

Szólj hozzá