Miért szakítunk Valentin-napon?
2019-02-11  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Az év legromantikusabb napja tényleg tönkreteszi a párkapcsolatokat? Valentin-nap, vagy ahogy Magyarországon hívjuk, Bálint nap, a szerelmesek ünnepe, amikor megmutathatjuk, hogy mennyire fontos számunkra a másik.

De sokaknak mégsem csupa rózsaszín ez a nap. Több kutatás igazolta, hogy sok pár éppen Valentin hetében szakít egymással. Cikkünkből megtudhatod ennek okait, és egyúttal a adunk pár ötletet is, amellyekkel megőrizheted szerelmedet.

1. ok: Túl magas elvárások

Sokan gondoljuk, hogy a Bálint napot igazán különlegesen kell eltöltenünk, gyertyafényes éttermi vacsorákról, és drága ajándékokról álmodozunk. Sajnos párunk nem mindig találja el ki nem mondott gondolatainkat, vagy csak nem engedhet meg magának luxus meglepetéseket, így könnyen csalódás érthet bennünket. A kutatók bebizonyították, hogy ha egy párkapcsolatba reális elvárásokkal lépünk be, akkor az sokkal nagyobb valószínűséggel marad működőképes hosszútávon.

2. ok: A szomszéd fűje mindig zöldebb!

A közösségi média elterjedésével egyre több ismerősünkről megtudhatjuk, ki hogyan töltötte a szerelmesek ünnepét, hiszen mindenki kiposztolja a Facebookra, vagy idilli képeket tesz ki az Instagram oldalára. Ezeket látva nehéz nem összehasonlítani a saját életünkkel mások boldogságát. Bizony sokan esünk abba a hibába, hogy bár a mi Valentin-napi randink is romantikus és kellemes volt, utólag mégis alulértékeljük, ez pedig kihat a párkapcsolatunkra is.

3. ok: A problémák felerősödése

Ha egy szerelem már problémákkal telt, és nem működik jól, akkor a kötelező „tökéletes Valentin randi” elvárások, és inkább a megvalósulás hiánya tovább gyorsíthatja egy kapcsolat szétesését. Ha azt gondoljuk, hogy majd egyetlen romantikus randevú rendbe hozza, amelyet hosszú idő alatt elrontottunk, akkor nagy csalódás fog bennünket érni. Egy párkapcsolatért az év minden napján tennünk kell, a romantikát fontos bevinni az egyéb problémákkal teli hétköznapokba is, hiszen csak így alakulhat ki erős kötelék két ember között.

5+1 tipp egy kapcsolat fenntartásához:

1. Ne csak igérgessétek, hogy több időt töltötök egymással, hanem helyette fogjatok egy naptárt, és jelöljétek be azokat az napokat, estéket, amikor együtt lehettek, legyen szó egy különleges alkalomról, vagy csupán egy átlagos hétköznap estéről. Egy előre kitűzött dátum, egy megbeszélt randevú sokkal nagyobb várakozással és izgalommal tölti el az embert, amely új színt visz egy párkapcsolatba.

2. Töltsetek kevesebb időt a közösségi oldalakon, helyette éljetek meg minden percet közösen! Értékeljétek az együtt töltött időt!

3. Tartsatok Valentin-napot akár minden hónapban! Romantikusnak lenni nemcsak egy napon „kötelező”.

4. Próbáljatok ki együtt új dolgokat! A közösen szerzett, új élmények összekovácsolnak két embert, felfrissítik a kapcsolatot, ráadásul lehetőségetek nyílik arra is, hogy egy másik oldaláról ismerjétek meg szerelmeteket.

5. Segítsetek egymásnak! Ha a másik elfoglalt, vagy csak nehéz napja volt, akkor a legjobb, amit tehetsz érte, hogy segítesz neki. Finom vacsorát főzhetsz, vagy akár lefektetheted a gyerekeket helyette, ezek apró gesztusok egy szerelem megerősítéséhez.

5+1. Ünnepeljétek meg a Valentin-napot, de ne vegyétek túl komolyan. Ez évente egyetlen nap csupán. A folyamatos egymásra figyelés, hála, szeretet az, ami fenntart egy kapcsolatot minden nap, és nem egy doboz bonbon egyetlen napon az évben.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.