Megválasztották Magyarország tortáját
2018-08-05  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

A Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája, a komáromi Jánoska Cukrászda pedig Magyarország Tortája versenyt, amelyeket 2018. augusztus 18-tól az ország számos cukrászdájában árusítják majd, de az országtortákat augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja bárki a Várkert Bazárnál.

A Komáromi kisleány elnevezésű tortát a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette – közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke, Selmeczi László. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

Az idei cukormentes győztes a „Három kívánság” torta lett, mely a budapesti Nándori Cukrászda alkotása. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Házias jellegű alkotás, a családok kedvenc habos tortája lehet.

Három domináns összetevője a chiamagos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró, ami igazi magyar különlegességnek számít. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes “habfelhő” borítja. A „Három kívánság” alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság, melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 12,9 g szénhidrátot és 242 kcal-t tartalmaz.

Az idei Szent István-napi kenyér a Várhegyi Deres lett. A Kurdy Family Pék Kft. fejlesztése friss kovásszal készül, 12 órás érlelelési folyamat eredménye, cipó formájú, ropogós búzakenyér, egy csipet kukoricával és egyedi metszéssel.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.