Mary Poppins visszatér a mozikba és a szívekbe
2018-12-19  /  Szerző:   /  Ajánló  /  Nincs hozzászólás

A Mary Poppins visszatér (6V) a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik, 24 évvel az első rész után. Michael Banks három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel még mindig a Cherry Tree Lane-en lakik, és abban a bankban dolgozik, melyben egykoron apja is. Jane Banks anyja nyomdokába lépve áll ki a munkavállalók jogaiért, miközben segítő kezet nyújt Michael családjának. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins ismét felbukkan a életükben, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját.

Rob Marshall rendező korábban már dolgozott együtt Emily Blunttal, a Mary Poppins visszatér címszereplőjével a Vadregény című filmen, így jól ismeri őt. Tudom, mire képes, ismerem a humorát… rokonszenvezünk egymással – meséli Marshall. Létrehozta a maga Mary Poppins-figuráját a saját jellegzetes módján, jobban fókuszál a könyvben megismert különc, mondhatni excentrikus oldalára. Őszintén szólva fogalmam sincs, ki tudta volna jobban eljátszani ezt a szerepet.

Blunt nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy szóba került a Mary Poppins szerepére, de tisztában volt a kihívásokkal is, amiket szükségesnek is tart, ha elvállal egy-egy szerepet. Rob izgalmas módon vezette elő nekem a figurát. Mesteri tervén ügyködik, stílusos és szűk szavú, ám irtó vicces egyszerre – részletezi a színésznő.

„Mary Poppins a legempatikusabb alak, akit valaha eljátszottam” – folytatja a Golden Globe-díjas színésznő. „Az odaadása mentes minden fajta önzéstől. Nem vár cserébe semmit; önismereti utazásra viszi a nézőt a Banks családdal egyetemben, s teljesen alá veti magát ennek. Aztán távozik is. Ez talán az empátia legnagyszerűbb formája: felismerni, miben szenved hiányt a másik, megadni neki és nem várni semmit viszonzásul.”

A Mary Poppins visszatér (6V) december 20-tól a mozikban!

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.