„Maradjunk barátok!” – de megéri?
2019-08-21  /  Szerző:   /  Szerelem  /  Nincs hozzászólás

Hányszor hallottad már, esetleg pont Te magad mondtad egy szakítás után: „Azért még barátok lehetünk.” De legyél őszinte. Egy-egy ilyen kijelentés után mennyi energiát fektettél abba, hogy ez megvalósuljon?

Természetesen sok olyan pár létezik, akik jó viszonyt ápolnak szakítás után is, hiszen, ha valaki hosszabb ideig az életünk része volt, akkor egy szétválás után is érdekelhet a sorsa. De vajon tovább tudunk-e lépni, ha csak félig engedünk el valakit. Vagy ha már egyszer elengedtük, akkor biztosan szeretnénk, hogy újra az életünk része legyen?

Érdemes egyáltalán erőltetni egy ilyen barátságot?

Válaszold meg őszintén az alábbi kérdéseket, hogy közelebb kerülj a megoldáshoz.

Mennyi idő telt el a szakítás óta?

Egy kapcsolat felbomlása mindenkit megvisel. Időt és teret kell engedj önmagadnak, hogy meggyászold a múltat, meggyógyítsd a lelked, és nyitottá tudj válni. Ha ezen a szakaszon túl vagy, akkor tedd fel újra magadban a kérdést, hogy valóban szeretnél-e továbbra is barátja maradni az exednek, működhet-e szerinted.

Ezt is olvasd el! 5 zavaró tényező férfi és női barátságban

Miért szeretnéd megtartani a barátságát?

Ezen a ponton muszáj őszintének lenned. Érzel még bármit iránta? Egy barátság csak akkor működhet, ha már egyikőtök sem szeretne többet a másiktól. Viszont, ha Te még szereted, akkor egy vele fennálló baráti viszony nap, mint nap arra fog emlékeztetni, hogy ennél több már nem lehet köztetek, főleg, ha ő esetleg új párt is talált közben. Ha viszont Neked van már új partnered, akkor megint csak felvetődik a kérdés, hogy miért van szükséged emellett még az exed jelenlétére is?

Mit jelent számodra a barátság?

Szeretnél vele beszélni mindennap, akár találkozgatni, és mindent tudni a további életéről? Vagy csak időnként chatelnétek? Minden ember más, ezért egy „barátság” is mindenki számára eltérő tartalommal bír.

Biztosan szükséged van rá újra az életedben?

Függetlenül attól, hogy mekkora fájdalom elveszíteni valakit, attól még az élet megy tovább, és majd lesz más, aki bekopogtat helyette az ajtón. Csak az ismeretlen jövőtől való félelem miatt nem szabad görcsösen ragaszkodni a múlthoz.

Tényleg boldog leszel ettől a helyzettől?

Csak a Te boldogságod számít. Ha legbelül úgy érzed, hogy fenntartani egy ilyen barátságot folyamatos zavart okozna a lelkedben, akkor nem érdemes energiát fektetni bele. De ha szerinted ettől boldogabb leszel, akkor gyerünk, tedd meg az első lépést!

par

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.