Koffeinmentes ébresztőtippek
2019-06-24  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Akár reggel hat óra van, akár este hat, néha úgy érezzük, hogy semmi sem segíthet rajtunk, csak egy nagy csésze kávé vagy egy jó adag energiaital. Ám valljuk be, a túlzott koffeinfogyasztás káros az egészségre. Szerencsére még jó néhány módszer létezik arra, ha fel szeretnénk rázni magunkat a nap bármely szakaszában. Jöjjenek hát a koffeinmentes ébresztőtippek!

lany

Kisütött a nap

Ébredés után húzzuk el a függönyt, menjünk ki az erkélyre vagy csak nézzünk ki az ablakon. Semmi sem jelzi jobban ugyanis az agyunk számára, hogy ébren kell lennie, mint a természetes napfény – nem, még az okostelefonunk képernyőfénye sem! Ha pedig nap közben tör ránk az álmosság, akkor tartsunk egy rövid sétaszünetet a friss levegőn, hogy újra feltöltődhessünk napenergiával.

lany 

Jöhet a hideg zuhany

A reggeli hideg zuhany nagyon kegyetlen módszernek tűnik, pedig rendkívül hatásos. Ha nem is zuhanyzunk végig hideg vízzel, akkor legalább az utolsó fél percben eresszünk magunkra hideg vizet. Így garantáltan felébred a testünk, ráadásul a bőrünkkel is jót teszünk: a pórusok összehúzódnak a hideg hatására, így bőrünk feszesebb és simább lesz tőle.

lany

Nassoljunk okosan

A magas cukor- és szénhidráttartalmú reggelik, mint a kakaós csiga, a csokoládés croissant vagy más porcukorral vastagon megszórt péksütemények az energiaszint gyors zuhanásához vezetnek. Éppen ezért válasszunk inkább olyan reggeli ételeket, amelyekben optimálisabb a fehérje, a szénhidrát és az egészséges zsírok aránya: például fogyasszunk tejben főtt zabkását karikára vágott friss gyümölcsökkel.

lany

A mozgás fontossága

Ahogy azt már az előbb is említettük, a séta vagy bármilyen más mozgásforma jót tesz nekünk – még akkor is, ha nem süt éppen szikrázóan a nap. A rendszeres mozgás ugyanis növeli a teljesítőképességünket és erősíti a központi idegrendszerünket is, ezáltal pedig több energiánk lesz végigcsinálni még a húzósabb napokat is.

lany

Mindennapi agytorna

Persze nemcsak fizikailag kell karban tartanunk magunkat, az agyunknak is jól esik egy kis torna, amely másfajta szellemi megterhelést jelent, mint a munkánk. Akár a sudoku, akár a rejtvényfejtés áll hozzánk közelebb, szánjunk ilyesmire is egy kis időt, hiszen valódi energialöketet kaphatunk az ilyen típusú játékos fejtörőktől!

sudoku

Végső megoldás: rágógumi

Tompa az agyunk, lomha a testünk, oly annyira, hogy a mozgásra és az agytornára is képtelenek vagyunk, nincs kedvünk nassolni, hideg zuhanyt venni és a napra sem kívánkozunk… Na de akkor mit lehet tenni? Végső megoldásként bevethetjük a rágógumit! A rágó ugyanis javítja az éberségi szintet azáltal, hogy átmenetileg növeli az agy véráramlását.

lany

Forrás: Activebeauty

 

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.