Kisfiuk nevével is felrúgták a hagyományt Harry hercegék
2019-05-11  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Azt eddig is tudni lehetett, hogy Harry herceg (34) és felesége, Meghan Markle (37) szívesen megy szembe a hagyományokkal, de arra kevesen számítottak, hogy kisfiuk nevénél is felrúgják a királyi protokollt. A szerdán bemutatott csöppség ugyanis egyáltalán nem előkelő nevet kapott – mint például a fogadóirodák által sokáig emlegetett Albert –, hanem meglehetősen modern felfogás alapján keresztelték el.

Archie

A Sussex bébi ezentúl az Archie Harrison Mountbatten-Windsor névre hallgat. Az Archie név a német eredetű Archibald becézése, jelentése pedig: vakmerő, bátor. Maga a keresztnév egyre nagyobb népszerűségnek örvend Nagy-Britanniában, már 2017-ben benne volt a húsz leggyakoribb, Angliában adott fiúnév között.

Az angol Harrison is fontos jelentést hordoz, Meghan kedves gesztusa az édesapa felé, ugyanis nem jelent mást, mint Harry’s son, azaz Harry fia. A kicsi vezetékneve, a Mountbatten-Windsor pedig tisztelgés a két dédnagyszülő előtt, II. Erzsébet királynő (93) családneve a Windsor-házból ered, Fülöp herceget (97) pedig születésekor Mountbatten néven anyakönyvezték.

Meghan Markle

A kicsi névadójával egy további szokásjog tört meg a királyi famíliában.

– Nem hagyományos nevet választottak, inkább olyat, amit szeretnek. Ez a generációjuk felfogását is tükrözi: ahelyett, hogy a múltba révednének, a jelenben élnek. A szülők friss levegőt akartak vinni a kicsit már poros királyi környezetbe – jellemezte a névválasztást Max Foster, a CNN királyi tudósítója.

A kis Archie-nak unokatestvéreivel – György (5), Sarolta (4) és Lajos (1) – szemben nincs hercegi titulusa, nem kapott hercegi rangot a királynőtől, így édesapja után be kell érje a Dumbarton grófja címmel.

Ez azonban néhány éven belül változhat. Ha nagyapjukból, Károly hercegből (70) évek múltán király lesz, akkor Archie Harrison automatikusan herceggé válhat, persze ha ő vagy a szülei így döntenek.

– A kis család első hivatalos bemutatkozása sok apró, alig észrevehető gesztussal jelezte, hogy a hercegi páros mennyire más kapcsolatban van egymással, mint akár Vilmos (36) és Katalin (37) vagy Károly és a néhai Diana hercegnő (†36) – nyilatkozta Judi James testbeszédszakértő. A legfontosabb, hogy a protokoll elé helyezték az intimitást, ezért mutatták be csak két nap múltán a kisbabát.

A szakértő azt is kiemelte, hogy Vilmossal és a fiatal Károllyal ellentétben maga Harry herceg tartotta a kisfiát „védelmezően”. Előtte sem Vilmos, sem Károly nem közvetített ennyire bensőséges viszonyt a gyerekei bemutatásakor.

Harry herceg

A királyi családban nem a Sussex bébi az első Archie keresztnevű kisfiú, legalábbis a családi szóbeszéd szerint. Unokatestvére, György herceg mutatkozott egyszer be így egy kutyáját sétáltató idegennek, amikor a Middleton nagymamával futkározott a birtok kertjében. Azóta sem derült ki, hogy a kis trónörökös saját választása-e a név, avagy az Archie esetleg családi beceneve a fiúcskának.

Harry herceg

Forrás: Blikk

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.