Kiderült, melyik Magyarország legjobb street food étterme
2018-09-23  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Magyarország idén vesz részt először a világ egyik legrangosabb street food versenyén, a Europen Street Food Awards-on. A napokban pedig eldőlt, ki képviselheti hazánkat a megmérettetésen!

Lezajlott Magyarország első street food versenye, a Europen Street Food Awards selejtezője, ahol közel 50 vendéglátóegység közül a CUPÁKOS-t választotta meg a szakmai zsűri a legjobb hazai street food étteremnek. A győztes pedig a 250 ezer forintos fődíjon és a szakmai elismerésen kívül a berlini szuperdöntőn képviselheti majd Magyarországot szeptember 28-29-én.

A hazai előválogatón hét kategóriában tíz díjat osztottak ki, így nem csak Magyarország legjobb street foodosát, de a legjobb vegán, édesség, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi és pizza kínálatát, valamint a legtöbb közönségszavazatot kapó egységet és a legszebb magyar food truckot is díjazták.

A legjobb vegán street food hely: Vegan Love

A legjobb édesség street food hely: N’iceroll

A legjobb húsimádó street food hely: Bp BARbq

A legjobb hamburger/szendvics street food hely: Kandalló

A legjobb magyaros street food hely: Cupákos

A legjobb nemzetközi street food hely: Tölcsibe

A legjobb pizza street food hely: Manu+

Közönségdíj: Kürtős Legenda

Beauty különdíj (a legszebb magyar food truck): Market BDPST

Összetett I. hely: CUPÁKOS

„Azért fontos ez a verseny, mivel ezáltal Budapest is felkerül a nemzetközi street food térképre, és így sikerülhet a magyar fővárost egyre több fejben elültetni, ha gasztronómiáról van szó. A zsűrizés során az ízélmény volt a legfontosabb kritérium, emellett pedig a vendéglátást és magát a márkát néztük meg közelebbről. Nekem külön szempont volt, hogy egy nemzetközi versenyen hogyan tudjuk megmutatni ezáltal Magyarországot.” – összegezte gondolatait Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője, zsűritag.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.