Kérek mindenkit, ha teheti segítsen!
2018-05-10  /  Szerző:   /  Ajánló  /  Nincs hozzászólás

Országos Gyermekvédő Liga

Az Országos Gyermekvédő Liga sokrétű, családokat és gyermekeket segítő tevékenységet folytat, amelyhez a szükséges pénzeszközöket pályázatokon nyert összegekből, magán személyek adományaiból, a személyi jövedelemadóból felajánlott 1%-ból biztosítja.

Fő célja: család és párterápia, illetve mediáció lehetőségével a családi problémák kiküszöbölése.

Kérek mindenkit, ha teheti segítsen! Ha mással nem tud, az adója 1%-os felajánlásával.
Nagyon nagy szükségünk van rá.

Az Országos Gyermekvédő Ligáról röviden

Gróf Andrássy Gyula és dr. Karsai Sándor eszmecseréjének eredményeképpen született meg a múlt század elején egy új gyermekvédő szervezet, az Országos Gyermekvédő Liga megalapításának gondolata, mely 1906. február 25-én tartotta alakuló közgyűlését. A szervezet 1910-es és 1912-es alapszabályaiban világossá tette központi célját, a gyermekek és fiatalkorúak védelmét. 1950. április 11-én államosították a Ligát, s vagyonát felosztották, ezzel a lépéssel úgy tűnt, pályafutása lezárult. Ám 1989-ben új erőre kapott a szervezet. Megálmodója dr. Ranschburg Jenő. Az újbóli alapítók többek között: Czeizel Endre, Ferge Zsuzsa, Gönczöl Katalin, Janikovszky Éva, Kacziba Antal, Kudlik Júlia, Popper Péter, Ranschburg Jenő. Így a Liga újjá formálódva folytatta tevékenységét, eredeti célkitűzéseivel összhangban. A szervezet legfőbb céljai között a következők szerepelnek:

  • A figyelem felhívása a civilizációs ártalmak megelőzésére, felszámolására, valamint a családi válsághelyzetek megoldására.

  • Szociális segítő, prevenciós és lelki egészségmegőrző, valamint gyermek- és ifjúságsegítő tevékenységek folytatása.

  • A civil társadalom, valamint a társadalmi szervezetek, mozgalmak önzetlenségére építve szakmai, valamint – lehetőségek szerint – anyagi segítség nyújtása a rászorulóknak.

  • Együttműködés mindazokkal az állami szervekkel, amelyek a gyermekek védelmével, nevelésével hivatásszerűen foglalkoznak, intézkedéseket kezdeményez ezen állami szervek felé szakmai véleményekre alapozva.

  • Konkrét kezdeményezéseket fogalmaz meg az országos és helyi problémák megoldására, család megóvása.

  • Család és párterápia, illetve mediáció lehetőségével a családi problémák kiküszöbölése.

A Liga tehát egy olyan országos hálózattal rendelkező szervezet, amely céljai elérése érdekében sokrétű tevékenységet folytat, amelyhez a szükséges pénzeszközöket pályázatokon nyert összegekből, magán- és jogi személyek adományaiból, a személyi jövedelemadóból felajánlott 1%-ból biztosítja.

Kapcsolat:

A Liga hivatalos honlapja: www.ogyl.hu

Matusek M. Zsuzsanna,

az Országos Gyermekvédő Liga elnöke,

tel.: 06 – 20 – 427 – 9121

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.