Katalin hercegné ismét babát vár
2017-09-05  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Hatalmas bejelentést tett az angol királyi család! Katalin hercegné ismét állapotos, úton van a harmadik királyi bébi.

Igazak voltak a híresztelések! A négyéves György herceg és a kétéves Sarolta hamarosan új tesónak örülhet, ugyanis a cambridge-i hercegné és Vilmos a harmadik gyermeküket várják.

A Facebookon is megerősítette a hírt a királyi család:

A közlemény szerint a királynő, illetve mindkét család el van ragadtatva a gólyahírtől. Katalinról a Kensington-palotában gondoskodnak, az értesülések szerint reggeli rosszullétek gyötrik.

A jövőbeni brit uralkodónak és hitvesének első gyermeke, György herceg – aki édesapja után majdan maga is az Egyesült Királyság uralkodója lesz – 2013 júliusában, húga, Charlotte hercegnő 2015 májusában született.

A Kensington-palota hétfői közleménye szerint a 91 esztendős II. Erzsébet királynő “elragadtatással” fogadta az újabb dédunoka érkezésének hírét. Vilmos és Katalin harmadik gyermeke az uralkodó és férje, a 96 éves – a közszerepléstől épp a múlt hónapban visszavonult – Fülöp edinburghi herceg hatodik dédunokája lesz.

A palota rövid közleménye nem tér ki a gyermek világra jövetelének várható időpontjára. A kommüniké hangsúlyozza ugyanakkor, hogy Katalin hercegnő – csakúgy, mint két előző terhességének korai szakaszában – ezúttal is heveny terhességi rosszullétektől szenved, és ezért már hétfői nyilvános programjait is lemondták.

A bejelentés szerint Katalint a Kensington-palotában ápolják. A hercegnőt első terhessége idején kórházban is kezelték, és második várandóssága alatt is programokat kellett lemondani a hasonlóan heveny rosszullétek miatt.

A brit sajtó annak idején tényként közölt értesülései szerint az udvar mindkét esetben csak Katalin nyilvánvalóan eltitkolhatatlan kórházi kezelése és a programok törlése miatt kényszerült arra, hogy a terhesség 12. hete előtt nyilvánosságra hozza a hírt. A brit udvari szokásjog alapján ez az a legkorábbi időpont, amikor általában bejelentik, ha a királyi családban gyermek érkezése várható.

György herceg és Charlotte hercegnő testvére – nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg, valamint bátyja és nővére után – az ötödik helyre kerül majd a brit trónutódlási sorrendben, a hatodik helyre utasítva a jelenlegi ötödiket, saját majdani nagybátyját, vagyis Harry herceget, Vilmos öccsét.

Vilmos és Katalin harmadik gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolná, hogy fiúnak vagy leánynak születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére az elmúlt években elindított és kiteljesedett reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha a hercegi házaspár harmadik gyermeke fiú lesz, akkor sem lépne nővére, Charlotte elé a trónutódlási sorrendben.

Forrás: Blikk

Szólj hozzá