Jeges latte, a legjobb hűsítő kávé forró napokra
2018-08-25  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

A nagy forróságot legjobb a vízparton átvészelni, vagy egy árnyas kertben hűsítő és frissítő italt kortyolva. Ilyenkor kimondottan jólesik a jegeskávé, és nem csak délután, de már reggel is, ám a legtöbb módszer elég körülményes. A fagyasztott kávékocka viszont zseniális, bármikor pillanatok alatt elkészíthető vele a tökéletes jegeskávé.

Rengeteg jegeskávé recept létezik, a legtöbb viszont elég macerás, abban az értelemben legalábbis, hogy ha megkívánjuk, akkor kávét kell főzni, le kell hűteni, majd jöhetnek a kiegészítők, a jégkocka vagy a fagyi, esetleg valamilyen szirup és fűszerek, vagyis mire elkészül, már nem is olyan egyszerű. Ha viszont jó erős kávét fagyasztunk le, akkor bármikor 1 perc alatt elkészíthetjük kedvenc koffeines italunkat, csak hideg tejjel kell felönteni!

Ez a változat kerti partikra is ideális, nagyon mutatós és meglepő, ráadásul a kávékockákat készítéskor akár ízesíthetjük is fűszerekkel – vanília-kivonattal, fahéjjal, kardamommal például isteni -, ha édesen szeretjük, akkor valamilyen édesítővel, de igazán finom úgy is, hogy a sűrű kávét egy kis olvasztott csokival összekeverjük, és így osztjuk el a jégkockatartóban. Ha a kávé megfagyott, a kockákat áttehetjük egy jól záródó dobozba vagy zacskóba is, felszabadítva így a jégkockatartót újabb adag kávékockának, akár más ízesítéssel.

Kockás jegeskávé

Hozzávalók:

2 dl erős presszókávé vagy 2 evőkanál instant kávé + 2 dl víz

1 teáskanál vanília-kivonat

2,5 dkg étcsokoládé

tej vagy növényi tej ízlés szerint

édesítő – opcionális, ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csokoládét felkockázzuk, és mikróban vagy gőz fölött felolvasztjuk.

2. A kávét megfőzzük, összekeverjük a vaníliával és az olvasztott csokival, hagyjuk kihűlni.

3. Még egyszerűbb és gyorsabb, ha instant kávét használunk, elkészítjük úgy, hogy kevés forró vízzel elkeverjük, majd a csokival és a vaníliával is elkeverjük, felöntjük lassan, kevergetve a maradék hideg vízzel, és jégkockatartóba öntjük.

4. A fagyasztóba tesszük 2-3 órára, innentől kezdve pedig bármikor fogyasztható ízlés szerint tejjel felöntve.

Forrás: Cookta

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.