Hozd a lelked kirobbanó formába ezen a nyáron! A törődés 15 módja
2019-06-19  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Bár a tavaszt tartjuk a megújulás időszakának, a mindennapos rohanás és stressz után legtöbbünknek a nyári vakáció során jut ideje arra, hogy kicsit önmagával is törődjön. Alábbi cikkünkben 15 ötletet gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével pozitív energiával töltődhetsz fel ezen a nyáron.

1. Vessz el egy jó könyvben!

Kérdezz körbe a barátaidnál, vagy a Facebookon gyűjts könyvajánlókat, aztán vesd bele magad az olvasásba.

2. Légy öntudatos!

Minden nap írd le egy naplóban az aktuális gondolataidat, véleményedet, érzéseidet, hogy ezzel tudatosítsd őket magadban.

3. Önkénteskedj!

Keress egy olyan területet, amelyért aggódsz, legyen szó egy állatmenhelyről, vagy akár egy gyerekotthonról. Önkéntes alapon segítsd a munkájukat, érezni fogod, hogy hasznos vagy, és minden alkalom jó érzéssel tölt majd el.

4. Adj hálát!

Minden reggel, amikor felébredsz, vagy esténként elalvás előtt gondold végig, hogy melyek azok a dolgok, amelyekért hálás lehetsz az életedben.

5. Mozogj!

A torna és a mozgás nem csak a testednek tesz jót, hanem a lelkednek is. Legalább három hétig kezd a napot néhány testgyakorlattal.

6. Légy kedves!

Méghozzá mindenkivel. Nyisd ki az ajtót egy idegen előtt a boltban, dicsérd meg kolléganőd új ruháját, vagy engedd át a helyed a metrón. Ezektől az apró gesztusoktól nemcsak a másik ember fogja jobban érezni magát, hanem Te is.

7. Légy pozitív!

Próbáld ki, hogy nem panaszkodsz 1 teljes napon keresztül. Ha véletlenül mégis elégedetlenkedésen kapod magad, akkor onnan indítsd újra a 24 órát. Meg fogsz lepődni, hogy milyen pozitív hatással lesz ez a hangulatodra.

8. Inspirálódj!

Keress a neten motivációs videókat (itt például rengeteget találsz), amelyek más megvilágításba helyezik a problémáidat.

9. Tanulj valami újat!

Iratkozz be egy nyelvtanfolyamra, vagy sajátíts el egy új hobbit. Ehhez még pénzre sincs feltétlenül szükség, hiszen rengeteg ingyenes kurzust találsz az interneten, bármely szakterületen.

10. Lépj ki a komfortzónádból!

Csinálj valami olyat, amelytől eddig zavarba jöttél, például menj el karaokézni a barátaiddal a következő szombat este. Az elején még kényelmetlenül fogod érezni magad, de a végére, hidd el, le fogod küzdeni a gátlásaidat, és jót nevetsz az egészen.

11. Cseréld le egy rossz szokásod egy jóra!

Biztosan megjelent a gondolataidban egy rossz szokásod, amikor elolvastad az előbbi mondatot. A jövőben próbáld meg teljesen elhagyni, és helyette építs be a napi rutinodba egy egészen mást, és lehetőleg jót (például az esti nassolás helyett fogyassz több gyümölcsöt).

12. Értékeld át a baráti kapcsolataidat!

Az évek során sajnos sok érdekbarátság szövődik, amelyek nem érdemlik meg, hogy foglalkozz velük. Az igaz barát nem az, aki a szabad idejéből áldoz Rád, hanem az, aki szabaddá teszi magát, ha szükséged van rá.

13. Maradj hű Önmagadhoz!

Hagyd kint az összes hazugságot az ajtón kívül. Légy kedves, és udvarias, de sose mond valakinek, hogy a barátja vagy, ha ez nem igaz. A Te lelked is megkönnyebbül, ha nem kell többé hazugságot színlelned.

14. Győzd le a félelmeidet!

Természetesen nem kell fejest ugranod egy kútba, inkább azokra az apró félelmeidre gondolj, amelyek megkeserítik a mindennapjaidat. Például előadást tartani egy nagyobb közönség előtt. A folyamatos, kisebb sikerélmények erőt adnak, és bátorságot akár komolyabb félelmek legyőzésére is.

15. Szánj időt magadra!

Az „énidő” mindenki számára fontos. Rendszeresen építs be a napirendedbe egy-egy olyan alkalmat, amikor csak azt csinálod, amit szeretnél, legyen az a kedvenc sorozatod, vagy akár egy hosszú séta a közeli parkban.

lany

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.