Hosszú Katinkáék szünteltetik a válást
2018-03-18  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Mint ismeretes, Hosszú Katinka és edző férjének kapcsolata még tavaly novemberben romlott meg, hónapok óta nem élnek és nem is dolgoznak együtt – még, ha hivatalosan trénerként az amerikai szakember is van megnevezve a szövetségnél. Katinka beadta a válópert, és a Blikk információi szerint már be is idézték őket a bíróságra. A napilap információi szerint azonban a tárgyalásra végül nem került sor, mert jogi képviselőiken keresztül közös kérelmet nyújtottak be a per szüneteltetésére. A rajongók a hír hallatán abban reménykedhetnek, hogy meggondolták magukat, és akár még ki is békülhetnek.

Ez a lehetőség sincs kizárva, ám a gyakorlat szerint inkább azokban az esetekben szokták közös kérelemmel a szüneteltetést kérni, ha a per folyatása előtt a felek az anyagi kérdésekben akarnak megegyezni.

– Ha egy válóperben a felek közös kérelmet nyújtanak be az ügy szüneteltetésére, az azt jelenti, hogy hat hónap haladékot kérnek a bíróságtól. Ezalatt megpróbálhatnak egyez­ség­re jutni, vélhetően vagyonjogi kérdésekben – magyarázta az általános gyakorlatot a Blikk kérdésére dr. Kamarás Péter (64) jogi szakértő.

– Amennyiben fél év alatt sikerül megegyezni, vagy ha nem jutnak dűlőre, akkor is lehet kérni a per folytatását. Ha viszont ezt egyik fél sem teszi meg, akkor a hat hónap leteltével a per megszűnik. Persze, az érzelmi okok sincsenek kizárva, a gyakorlatban előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült, de nem ez a jellemző. Hiszen, ha valaki meggondolja magát és mégsem akar válni, akkor az eljárás az, hogy eláll a pertől, nem pedig annak szüneteltetését kéri.

Forrás: Blikk

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.