Hogyan szakíts a pároddal, ha örök hűséget fogadtál neki
2017-09-28  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Szakítani soha nem egyszerű, de a szituációt főleg akkor érezhetjük nehéznek és kellemetlennek, ha egyszer már örök hűséget fogadtunk a párunknak. Alábbi cikkünkben adunk pár tippet arra, hogyan szakíthatsz a pároddal, akinek örök hűséget fogadtál.

1. Szemtől szemben

Ha megígérted a párodnak, hogy örökre vele maradsz, akkor nem helyénvaló az, hogy egy üzenetben szakíts vele. Egy üzenet soha nem elég egy szakításhoz. Ugyanakkor egy nyilvános helyen sem illik szakítani. Még ha a közöttetek történt dolgok nem voltak épp kellemesek az utóbbi időben, a szakítás híre mindenképp le fogja sokkolni a párodat, ehhez pedig engedd meg neki azt, hogy legalább egy intimebb helyen tudja fogadni a hírt. Tiszteld őt meg legalább annyival, hogy szembe nézel vele, amikor tudatod vele a szakítási szándékodat.

2. Együttérzéssel

Egy másik fontos dolog, amit figyelemben kell tartanod akkor, amikor szakítani akarsz a pároddal, akinek már fogadalmat tettél az az, hogy viszonyulj felé együttérzéssel. Ilyen esetben valószínű nem fogsz együttérzést tanúsítani a párod felé, azonban mégis próbáld meg, ugyanis a párod valószínű sokkal jobban fog szenvedni, mint te. Légy őszinte akkor, amikor elmondod neki, hogyan érzel, azonban próbálj meg nem túl durva lenni vele.

3. Hibáztatások nélkül

Ha a párod megcsalt, akkor valószínű, hogy ő tudni fogja azt, hogy mit hibázott, ezért, ha a szakításkor újra megemlíted a megcsalási történetet, akkor semmi újat nem fogsz neki mondani. Ha viszont semmivel sem hibázott a párkapcsolatban, akkor nincs is miért hibáztasd őt a szakítás pillanatában. Ha haragszol rá, valószínű késztetést érzel majd arra, hogy kritizáld őt, azonban ez sem szükséges, ugyanis ettől még nem fogod magad jobban érezni.

4. Határozottan

Szakítani egy olyan személlyel, akinek már örök hűséget is fogadtál, mindenképpen határozottan kell. Ha a párod érzelmei miatt te is elérzékenyülsz, akkor sokkal inkább elveszíted a határozottságodat, és ahelyett, hogy újabb esélyt adj neki, próbálj meg határozottan véget vetni a kapcsolatnak, hiszen, ha ezt nem teszed meg, később még nehezebb és fájdalmasabb lesz ennek a lépésnek a megtétele. Még ha úgy érzed, hogy egyszer még jó barátok lesznek, a szakítás pillanatában mégse mutasd ezt ki a párodnak. Határozottnak kell lenned és engedned kell őt tovább menni.

5. Tedd, amit úgy érzed, tenned kell

A párod reakciójától függetlenül, tedd azt, amit úgy érzed, tenned kell, még akkor is, ha ez nem könnyű. Hagyd őt üvölteni, sírni, könyörögni, de soha ne ereszkedj le az ő szintjére. Lehet, hogy ezzel nagyon megsérted őt, és ezáltal sok negatív érzelem keletkezik benne, azonban te maradj nyugodt, és ha szükséges hagyd ott őt lerendezni saját magában az érzéseit. Ha megvigasztalod, vagy együtt érzővé válsz vele, akkor a szakítás még nehezebb lesz mindkettőtök számára.

Szólj hozzá