Gyerekkorunk kedvence: boci szelet kókuszosan
2019-02-10  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

A boci szelet gyerekkori kedvenc, búvár túrós, bocimobil, bocisüti néven is ismert, és egy csokis-túrós tarkabarka, mókás és mutatós sütemény. Tulajdonképpen egy egyszerű kevert kakaós tészta, amit túrógolyók pöttyöznek, ráadásul ebben a változatban nem szimplán túrós, hanem egy kis kókusz is van benne.

Retró sütinek is mondhatnánk, de legyen inkább klasszikus, hiszen a csoki és a túró örök barátsága megkérdőjelezhetetlen. Nagyon egyszerű és látványos, tortaformában megsütve pedig akár ünnepi desszertként is megállja a helyét, különösen akkor, ha egy kis olvasztott csokit is kínálunk hozzá tálaláskor… A tészta és a bocifoltok, vagyis a túrós massza is percek alatt elkészül, ez utóbbit akár kanállal is bele lehet szaggatni, de mutatósabb, ha golyókká formázzuk.

A túróba érdemes egy kis búzadarát is tenni, hogy ne áztassa el a tésztát sütés közben, és megtartsa a formáját, ebbe a változatba egy kis kókuszreszelék is került pluszban, mert a túróhoz és a csokihoz is jól passzol, és így még finomabb.

Boci szelet kókuszosan

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
2 tojás
15 dkg cukor
2 dl tej
3 dkg olvasztott vaj

A kókuszos túrógolyókhoz:

25 dkg túró
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
2 evőkanál búzadara
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

1. A bocifoltokhoz a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a grízt és a kókuszreszeléket, ezzel is összedolgozzuk, félretesszük, míg a tésztát elkészítjük, hogy a búzadara kicsit megszívhassa magát.

2. A tésztához a száraz alapanyagokat – a lisztet, a sütőport és a kakaót – egy tálban elvegytjük. A nedves alapanyagokat – a felütött tojásokat, a tejet és az olvasztott vajat – egy másik tálban simára keverjük, a cukrot is hozzáadjuk, tovább keverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk, simára eldolgozzuk.

3. Sütőpapírral bélelt – vagy kikent, lisztezett – kapcsos tortaformába öntjük a tészta felét, kirakjuk a gombócokká formázott kókuszos túróval, majd ráöntjük egyenletesen a maradék tésztát, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

4. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk – ízlés szerint olvasztott csokit is kínálhatunk mellé.

Forrás: Cookta

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.