Folyton a pénzen megy a vita? 5 hiba, ami pokollá teheti a párkapcsolatodat
2018-04-05  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Ha hosszabb ideje párkapcsolatban élsz, bizonyára te is megtapasztaltad már azt, hogy az anyagiak néha igencsak nagy kihívást tudnak jelenteni egy párkapcsolatban. Ha te spórolós vagy, párod pedig mindenre elszórja a pénzt, akkor ez gyakran felboríthatja a párkapcsolatotok egyensúlyát. Ebben az esetben nem árt, ha alaposan megbeszélitek, hogy miként bánjatok a pénzügyeitekkel, mert csak így tudtok majd tervezni a jövőtökre nézve. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt az öt legnagyobb hibát, amit a pénzügyeitek területén elkövettek egy párkapcsolatban.

1. Nem keresitek a legmegfelelőbb utat a problémáitok megoldásához!

Egy párkapcsolat életében egy gyermek érkezése igencsak megviseli a családi kasszát. Egy 2017-ben végzett felmérés alapján tízből négy szülő a büdzséjét meghaladó összeget költi arra, hogy kielégítse gyermeke minden szükségletét. Mivel túlköltekezik magukat, gyakran már a gyermek megszületése előtt kölcsönöket vesznek fel, ez azonban nem fogja megoldani a pénzügyi problémáikat, hanem még mélyebbre fogja sodorni őket a pénzügyi problémáikban.

2. Nem beszélitek meg a párotokkal a pénzügyi nehézségeiteket!

A pénzügyekről szóló beszélgetések a pároddal a kapcsolatotok kezdetén valószínű furcsának tűnhetnek, azonban később rájössz majd, hogy az ilyen jellegű beszélgetéseknek nagyon nagy jelentősége lesz. Egy párkapcsolatban meg kell tudjátok beszélni azt, hogy miként osztjátok szét a költségeket, ki fizeti a rezsit vagy épp ki fizet majd a legközelebbi nagybevásárláskor. Még ha külön kasszán is éltek, soha ne rejtsétek el a pénzügyi helyzeteteket a párotok elől, hacsak nem egy kellemes meglepetést szeretnétek szervezni neki. Legyetek mindig őszinték a pénzügyeitekkel kapcsolatban is.

3. Nem tűztök ki közös célokat a pénzügyeitekkel kapcsolatban!

Egy olyan párkapcsolatban, ahol nyíltan beszéltek a pénzügyeitekről és ismeritek egymás pénzügyi határait, nagyon fontos meghatároznotok bizonyos pénzügyi célokat is. Ez lehet egy közös utazásra, vagy akár egy havonta félrerakott összeg, melyet a közös jövőtök építésére tesztek majd félre. Azt mondják, hogy a boldog párkapcsolathoz nem kell gazdagnak lenni, azonban egy kis megtakarítás mindenképp jót fog majd tenni a párkapcsolat megfelelő működésének is.

4. Nem biztosítotok egymásnak személyes teret a pénzügyeitekben!

Az autonómia nagyon fontos egy párkapcsolatban, azonban ilyenkor mindkét félnek szüksége van arra is, hogy rugalmasan tudja kezelni a pénzügyeit, azért, hogy mindenki ki tudja elégíteni a saját kis szükségleteit. Elvégre mindketten különböző személyiségek vagytok és más fajta szenvedélyeknek hódoltok. Egy párkapcsolatban fontos az, hogy biztosítsátok egymásnak egy kis lazaságot a pénzügyeitek területén is.

5. Nem kezelitek megfelelően a bevételi különbségeket!

Amikor közös jövőt terveztek, vegyétek figyelembe a párotok kényelmét is. Egy párkapcsolatban a bevételek összege valószínű különbözik, azonban ebben az esetben is egyenlő félként kell tudni kezelni a párunkat. Ha az egyik fél többet keres, az nem jelenti azt, hogy emiatt a párkapcsolatban az ő szava többet ér. Ha a bevételeink alapján szabjuk meg a rangsort a párkapcsolatban, akkor igencsak rossz úton fogunk haladni, ami végül párkapcsolati problémák kialakulásához vezet.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.