Fokhagymás csirke egyszerűen, brokkolival és gombával
2019-03-17  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Az egyedényes fogások nagyon praktikusak, és nemcsak azért, mert kevesebb a mosogatnivaló, hanem azért, mert jellemzően gyors és egyszerű fogásokról van szó, amelyek nagyon jól jönnek hétköznap, amikor nincs túl sok időnk, ötletünk és alapanyagunk, mégis valami finom és egészséges ételre vágyunk. Ez a csirkés-zöldséges egytál ilyen!

Fehérjedús, szénhidrátszegény, 20 perc alatt kész és nagyon finom ez az egyedényes csirkemelles fogás, amiben a fűszeres páccal együtt párolódik brokkoli és gomba, minden összetevő hamar megpárolódik, és az ételben marad az alapanyagok minden zamata. Ízlés szerint más könnyen puhuló zöldséggel – cukkinival, zöldbabbal, kaliforniai paprikával – tovább gazdagíthatjuk, ha szeretnénk…

A villámpácba fokhagyma, méz, szójaszósz és egy kis almaecet kell, amit még egy kis csilivel főzéskor kiegészíthetünk, nagyon jó ízkombinációt kapunk így. Tényleg gyorsan elkészül ez az alakbarát és egészséges, zöldségekben gazdag fogás, ami önmagában is tökéletes, de akár körettel – párolt rizzsel, bulgurral, kuszkusszal is tálalhatjuk, ha kiadósabb, laktatóbb változatra vágyunk.

Egyedényes fokhagymás csirkefalatok sok zöldséggel

Hozzávalók:

3 csirkemellfilé

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál méz

2 evőkanál almaecet

4 evőkanál szójaszósz

1 kis fej hagyma

30 dkg brokkoli

25 dkg gomba

2 evőkanál olívaolaj

friss vagy szárított csili ízlés szerint

fél csokor petrezselyem

só, bors

Elkészítés:

1. A csirkemell filét felkockázzuk, és a zúzott fokhagymával, a mézzel, az almaecettel és a szójaszósszal egy tálba tesszük, alaposan összeforgatjuk, pár percet pihentetjük, míg a többi alapanyagot előkészítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a gombát szeletekre vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük.

2. Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a csirkét a páccal együtt, és időnként megkeverve 5-6 percig sütjük, hozzáadjuk a gombát és a brokkolit is, ízlés szerint csilit, átforgatjuk, aláöntünk fél pohár vizet, és lefedve 5-6 percet pároljuk, majd a fedőt levéve hagyjuk, hogy kissé elfőjön a leve, és a zöldségek megpuhuljanak. Finoman sózzuk – a szójaszósz miatt csak kevés kell hozzá -, borsozzuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.

3. Azonnal tálaljuk – magában is tökéletes, könnyű és diétás, de akár rizst is kínálhatunk mellé.

Forrás: Cookta

 

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.