Ezt kell tennie szülés alatt és után Meghan hercegnének
2019-04-09  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Mióta Harry herceg felesége lett Meghan Marklenek igencsak meg kellett változtatnia az addig életét. Bár még így sem sikerült minden szabályt betartania, de ha anyává válik még szigorúbb rendszabályzat vár rá – írja a Doily.

A szülést a királyi ház hivatalos nőgyógyásza és szakmailag kiemelkedő tudású nőgyógyászok fogják vezetni. 2013-ig Marcus Setchell volt a királyi ház hivatalos nőgyógyásza, majd nyugdíjba vonulása után a helyét Guy Thorpe-Beeston vette át.

A királyi csecsemő megszületéséről a királynő fog elsőként értesülni. Az értesítés telefonon fog történni, de még azelőtt egy kézzel írott levelet is küldenek a palotába. A hivatalos értesítőt pedig a Buckingham palota elé fogják kifüggeszteni. A megszületett csecsemőt díszsortűzzel üdvözlik: 62 lövés dördül el a London Towernél, és 41 a Buckingham-palotához közeli Green Parkban.

A születés után nem sokkal a királyi pár néhány percig a karjukon a csecsemővel a lépcsőről üdvözlik a világot. Hogy az anya mit visel, az nincs szabályokhoz kötve, de a csecsemőt egy, a nottinghami G. H. Hurt & Sons cég által készített pokrócba kell tekerni. Meghan Markle már jelezte, hogy ezt a szokást szeretné „átugrani”.

A gyerek nevét általában két nappal a születés után jelentik be, bár ez nincs hivatalosan szabályozva. Hagyományosan a királyi csecsemők három vagy négy nevet kapnak. Megan és Harry a születés után döntheti majd el a gyerek nevét, ugyanis addig még a nemét sem tudják.

A hagyományokhoz híven a királyi csecsemőt Justin Welby Canterbury érsek kereszteli majd. A királyi család újszülött tagjai ugyanazt a keresztelőruhát hordják a nagy napon. Már 60 gyereket kereszteltek meg ugyanabban a csipkés darabban, amit egy szénbányász lánya készített 1841-ben Viktória királynő legidősebb lányának, Viktóriának.

Forrás: Blikk

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.