Erre figyelj összeköltözéskor!
2017-01-03  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Előbb-utóbb eljön az életedben az a pillanat, amikor a párod megkér, hogy költözzetek össze. Ez eddig teljesen jó, várod, örülsz. De mi van, ha már az első napokban konfliktusokkal szembesültök és rádöbbentek, hogy ez mégsem olyan, mint amire számítottatok?

Ahhoz, hogy ne kelljen párterápiára járni a kezdeti összezördülések miatt, adunk pár tippet, hogy mire érdemes figyelned a kezdeti időszakban.

 1. Nem mindegy, milyen lakásba költöztök!
  Ha a szerelmedhez cuccoltok össze, akkor előfordul, hogy te fogod magad úgy érezni, hogy kevesebb mozgástered van, és feszélyezve érezheted magad. Ha hozzád, akkor viszont a párod érezhet ugyanígy. Jobb, ha már a legelején tisztázzátok, hogy ki hol szeretne lakni, és ha módotokban áll, a közös élet egy mindkettőtök számára új lakásban kezdődjön el.
 2. A párod szokásait tartsd tiszteletben!
  Ez természetesnek tűnik, de ugyanakkor nagyon nehéz is. Lehet, hogy csak jót akarsz neki, ha rászólsz valami miatt, mégis valószínű, hogy mindez úgy fog lecsapódni benne, mintha meg szeretnéd változtatni. Erre figyelj, hiszen ez a cselekedet kockázatos és veszélyes is lehet!
 3. Ugyannyi élettere legyen egy férfinak, mint egy nőnek!
  Ne foglald el a lakás 90 százalékát. A fürdőszobában és a ruhásszekrényben is legyen egyenlő a térmegosztás. Ezt már az első pillanattól tartsd szem előtt, mert ha erre nem figyelsz, csak hetekkel-hónapokkal később fogsz szembesülni azzal, hogy a pasid igen is tisztában van a területfoglalási szokásaiddal, amit bosszantónak is tarthat.
 4. Készülődés.
  Ha egy órát tollászkodsz a fürdőszobában, neki meg csupán 5 perc jut, az nem igazságos. Légy ebben rugalmasabb, és ha teheted, sminkelj vagy szárítsd a hajad más helyiségben.
 5. Legyen közös a házimunka.
  Lehet, hogy téged idegesít, hogy nem segít bevásárolni a párod, ő meg nem érti, miért kell egy héten hétszer boltba járni. Merd tudatni vele, hogy miben számítasz a segítségére. Ha neki nem jutott eszébe valami, biztos lehetsz, hogy azzal nem téged akart megbántani.
 6. Baráti látogatások.
  Szerencsés helyzet, ha közös baráti társaságotok van, de ez igencsak ritka. Akkor sincs gond, ha külön-külön baráti társaság verődik össze nálatok, csak időben tudasd a pároddal. Ha csajos vagy pasis estére vágytok, akkor kényelmetlen lehet, ha a közös otthonotokban látjátok vendégül a többieket. Így vagy te, vagy ő feszélyezve érezheti magát.
 7. Ne legyetek „sülve-főve” együtt, de azért szakítsatok időt a romantikus pillanatokra!
  Attól még, hogy együtt laktok, nem kell mindig egymás nyakában lógnotok. Továbbra is hódoljatok a hobbitoknak és a baráti programoknak. Ez az egyik legtipikusabb hiba, amit elkövetnek a frissen összeköltözött párok. Ugyanakkor szánjatok időt a közös romantikázásra is, mint pl. egy esti fürdőzés vagy vacsora, amivel erősebbé tehetitek kapcsolatotokat.

Szólj hozzá