Egészséges a párkapcsolatod? Az üzenetek megmutatják, mennyire szeretitek egymást
2018-07-10  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Az, ahogyan a partnerek kommunikálnak egy párkapcsolatban megmutathatja, hogy mennyire egészséges a párkapcsolatuk, mennyire van meg közöttük a lelki intimitás, a kémia és a bizalom. Egy egészséges párkapcsolatban a felek mindig törődnek egymással, üzenetben elmesélik a másiknak, hogy hogyan telik a napjuk, és mindig emlékeznek arra, amiről leveleztek a nap folyamán. Ezzel ellentétben pedig, azok a párok, akiknek nem egészséges a párkapcsolatuk, csak rövid, egy-két szavas üzeneteket küldözgetnek egymásnak, és az sem érdekli őket, hogy mivel foglalkozik a párjuk a nap folyamán. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a 4 szokást, melyet a párok egy egészséges párkapcsolatban tesznek.

1. Egészséges a párkapcsolatotok, ha nem bombázzátok egymást túl sok üzenettel

A napközben küldött üzenetek szimpatikusak lehetnek a kapcsolat kezdeti időszakában, azonban idővel ezek a függőség mutatójává is válhatnak, nem pedig az affektív érdeklődés mutatójává. Ha a párod folyton üzeneteket küldözget neked, akkor biztosan nagyon unatkozhat, vagy semmiféle hobbija vagy munkája nincs, amivel elfoglalhatná az idejét. Ha párkapcsolatban éltek, természetesen fontos az, hogy küldözgessetek egymásnak üzeneteket, azonban ha túlzásba viszitek, akkor ez egy fals ragaszkodási formához fog vezetni, ami egy nem hiteles érzelmi kontaktuson alapszik.

2. Egészséges a párkapcsolatotok, ha mindketten kezdeményezitek a beszélgetéseket

Ha mindig te vagy az, aki kezdeményezi a beszélgetéseket, akkor bizonyára te vagy az, aki húzza a kapcsolatotok „szekerét”. Egy egészséges párkapcsolatban mindkét fél egyenlő mértékben kell, hogy kezdeményezze a beszélgetéseket és az üzenetváltást. Ha te egy „novellát” írsz a párodnak, ő pedig csak annyit ír rá, hogy „ok”, akkor valószínű, hogy ő nem szeretne egy igazán komoly kapcsolatot. Így hát, értelmezd a válaszait, mielőtt elkezdenél „regényt” írni neki.

3. Egészséges a párkapcsolatotok, ha a beszélgetéseiteknek van érzelmi mélysége

Ha a párod soha nem kérdezi meg, hogy hogy vagy, akkor ez egy jel arra, hogy nem érdekli, hogy mi történik veled. Ha csak akkor keres meg, amikor találkozni szeretne veled, vagy ha csak akkor ír üzenetet, amikor el szeretné mesélni, hogy mi történt legutóbb az életében, akkor jobban tennéd, ha minél előbb megszabadulnál tőle. Az üzenetváltás segítheti a párkapcsolatot, azonban, ha az üzeneteiteknek nincs semmiféle érzelmi töltete, akkor nem tudjátok megőrizni az intimitást akkor, amikor nem vagyok együtt. Egy párkapcsolatban nagyon fontos az, hogy telefonon, a közösségi oldalakon és sms-ben is jól tudjatok kommunikálni egymással.

4. Egészséges a párkapcsolatotok, ha nem vagy bizonytalan abban, amit írtál

Ha üzenetíráskor mindig azon agyalsz, hogy vajon jól fogalmaztad-e meg a mondanivalódat, akkor a párkapcsolatod nagy valószínűséggel nem hiteles. Ha attól félsz, hogy nehogy úgy fejezd ki magad, amilyen valójában vagy, akkor valami nincs rendben a párkapcsolatodban. Egy egészséges párkapcsolatban, ahol a szeretet kölcsönös, nem kell kétséged legyen afelől, amit írni szeretnél a párodnak. Ha bízol önmagadban, akkor nem fogsz annyit agyalni azon, hogy amit gondolsz vagy mondasz, vagy hogy tetszeni fog-e a párodnak vagy sem, és azon sem fogsz gondolkodni, hogy hogyan fog reagálni az üzeneteidre. Az üzenetváltáskor is fontos az, hogy mindig légy önmagad!

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.