Döbbenetes részletek derültek ki Lajos herceg keresztelőjéről
2018-07-09  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Különleges vízzel és egy 4 millió forint értékű edény segítségével fogják megkeresztelni Lajos cambridge-i herceget jövő hét hétfőn.

Harmadik nyilvános megjelenésére készül a két hónapos Lajos herceg. Vilmos és Katalin újszülött kisfiát egy meghitt ceremónia keretei között keresztelik meg, csupán 30 vendég jelenlétében. Biztosan a meghívottak között van a királynő, Fülöp herceg, Harry és Meghan, Károly herceg, Camilla, és Kate családtagjai.

Lajost Canterbury érseke fogja megkeresztelni a londoni Szent Jakab Palotában, ugyanott, ahol bátyja, György is átesett a keresztelőn, ugyanabban a ruhában, melyet György és Sarolta is viselt erre az alkalomra. – írja a DailyStar.

Már mennek a találgatások a keresztszülők kilétét illetően is: elképzelhető, hogy Guy Pelly, Vilmos egyik legközelebbi barátja, és Fergus Boyd Katalin egyetemi lakótársa lesznek a kiválasztottak, de Beatrix hercegnő és Miguel Head, Vilmos személyi titkára is szóba jöhetnek.

A ceremónián egy 11.000 font (több mint négy millió forint) értékű szenteltvíztartót fognak használni, melyet az elmúlt 178 évben használt a királyi család keresztelők alkalmával.

A kancsón kívül maga a szentelt víz is külön figyelmet érdemel, ugyanis egyenesen a Jordán folyóból szállítják Londonba, ahol a Biblia szerint Jézus keresztelője is volt. Nem ez az első eset, hogy ezzel a vízzel keresztelnek meg újszülötteket, Meghan Markle keresztelőjén is ezt használták.

Lajost még csupán kétszer láthattuk nyilvánosság előtt, egyszer közvetlenül születése után a kórház előtt, második alkalommal pedig családi fotókon. A ceremóniát videón nem rögzítik, ám fotók biztosan napvilágot látnak majd a nagy eseményről.

Forrás: Blikk

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.