Bodzaszörp egyszerűen
2019-05-12  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Nemsokára itt a bodzaszezon, ideje gondoskodnod az egész éves szörpadagról! Ugyan jóval kényelmesebb megoldásnak tűnhet a boltok polcairól levenni a kész szörpöt, a házi készítésű változat sokkal finomabb és valószínűleg egészségesebb is. A cukrot ugyan ez sem nélkülözi, de a mesterséges adalékok kimaradnak belőle.

gasztro

HOZZÁVALÓK:

25 db bodzavirágfej

3 db kezeletlen citrom

1 db kezeletlen narancs

1 kg cukor vagy szirupcukor

1 púpos tk citromsav (elhagyható)

gasztro

ELKÉSZÍTÉS:

1. A bodzavirágtányérokat egy nagyobb tálba tesszük a narancs és a citromok héjával.

2. Felforralunk 1,5 liter vizet és a citrusos bodzára öntjük. Konyharuhával lefedjük, és legalább 1 éjszakán át állni hagyjuk.

3. Másnap a beáztatott bodzalevet átszűrjük és egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot vagy a szirupcukrot, a citromok és a narancs kifacsart levét, illetve a citromsavat (ha használjuk).

4. Lassú tűzön felmelegítjük, hogy a cukor feloldódjon, és további pár percig főzzük a szirupot, ezután tölcsérrel steril üvegekbe töltjük a még meleg szörpöt, majd bepalackozzuk.

gasztro

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.