Barack-körte-berkenye Pavlova-torta
2019-08-20  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

A Pavlova torta 1935. októberében egy Pearth-i szállodából indult világhódító útjára, és Bert Sache keze alól került ki. Rémesen egyszerű dolog, és mint ilyen, nagyon jó is. Mert ahhoz, hogy valami lenyűgözően finom legyen, nem sok alapanyag kell, hanem jó alapanyag. Az alábbiakban egy szezonális gyümölcsökkel készített Pavlova receptet mutatunk, amit akár még ezen a hosszú hétvégén is gyorsan elkészíthetsz a családnak.

gasztro

HOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZ:

A habcsók alaphoz:

6 tojásfehérje

1 csipet só

300 g porcukor

A feltéthez:

1 ág berkenye (csak főzve fogyasszuk!)

5 sárgabarack

1 körte

1 ek. cukor

1 ek. vaj

250 ml tejszínhab

1 csomag vaníliás cukor

gasztro

ELKÉSZÍTÉS:

1. A habcsók alaphoz verjük a tojásfehérjét a sóval kemény habbá. Szitáljuk bele apránként a porcukrot, és verjük tovább 10 percig.

2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A tojásfehérjehabot oszlassuk el rajta egy 25 cm átmérőjű körben.

3. Előmelegített sütőben szárítsuk 110 fokon, alul-felül sütés funkcióban 2 órán keresztül. Kapcsoljuk le a sütőt, a habcsók alapot pedig hagyjuk kissé kinyitott ajtónál kihűlni.

4. A feltéthez szedegessük le az ágról a berkenyebogyókat. Vegyük ki a barack magját és vágjuk félbe. Távolítsuk el a körte magházát, és vágjuk szeletekre.

5. Egy edényben karamellizáljuk kissé a cukrot, adjuk hozzá a vajat, és puhítsuk meg benne a bogyókat pár perc alatt. Adjuk hozzá a barackos körteszeleteket is. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.

6. Verjük fel a tejszínhabot a vaníliás cukorral, kenjük a kihűlt habcsókra, és oszlassuk el a tetején a karamelles gyümölcsöket.

Forrás: Activebeauty

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.