Banános-tejkaramellás pohárkrém, az isteni krémdesszert
2019-04-07  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

A pohárkrém zseniális műfaj: mutatós, egyszerű, gyors és nagyon jó kombinációkat kihozhatunk belőle, ha ropogós és krémes hozzávalókat variálunk benne. Ez a változat a mindig befutó banán-karamellszósz párossal készül, egy kis csokis keksszel és vaníliás tejszínhabbal kiegészítve – lágy, könnyű és selymes, igazi kényeztetés!

Jó kis kalóriabomba ez a hófödte krémdesszert, de annyira finom, hogy néha érdemes elkészíteni egy-egy ilyen nyalánkságot is. Egyrészt nagyon egyszerű, csak a karamellszósz igényel csak kicsit több időt, ebből viszont készíthetünk akár nagyobb adagot is, mert a hűtőben hetekig eláll, és rengeteg módon használhatjuk még – akár palacsintához, fagyira locsolva, kekszek összeragasztásához vagy egyszerűen csak almaszeletkéket belemártogatva… Másrészt tényleg isteni, nem mellesleg olyan mutatós, hogy akár vendégvárónak vagy ünnepi desszertnek is tökéletesen megállja a helyét.

A karamellszósz készítésekor mindenképpen érdemes igazi vajat és zsírosabb tejszínt használni, mert ettől lesz igazán lágy, selymes és finom, és ne ijedjünk meg, ha a vaj hozzáadásakor a karamell felhabzik – csak keverjük, amíg teljesen felveszi, majd a tejszínt lehetőleg melegen adjuk hozzá, így nem fog összeugrani a karamell, és sokkal egyszerűbb lesz a dolgunk!

Banános-tejkaramellás pohárkrém

Hozzávalók:

15 dkg csokis omlós keksz

2 banán

3 dl tejszín

2 csomag vaníliás cukor

A tejkaramellhez:

20 dkg kristálycukor

10 dkg vaj

1,5 dl tejszín

csipet só

Elkészítés:

1. A karamellhez a cukrot egy kisebb tapadásmentes lábasba tesszük, és alacsony lángon hagyjuk felolvadni. Amikor kezd barnulni, megkeverjük, és hozzáadjuk a felkockázott vajat, ilyenkor felhabzik, de ez teljesen természetes, folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg teljesen felolvad, majd hozzáöntjük a tejszínt. A legjobb felforrósított tejszínt használni, így nem kapja össze a karamellt, csipet sót adunk még hozzá, és sűrűsödésig kevergetve főzzük, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni.

2. A jól behűtött tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük. A banánokat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, a csokis kekszet összemorzsoljuk.

3. A kekszet poharakba vagy tálkákba elosztjuk, erre jön a banán és a karamell, majd a tetejükre a vaníliás tejszínhab. Azonnal tálalhatjuk egy kis kakaóporral meghintve, de jót tesz neki pár óra pihentetés a hűtőben, így kicsit összeérnek az ízek.

Forrás: Cookta

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.