Az egészséges párkapcsolatok 3 titkos összetevője
2019-10-07  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

A legtöbb ember azt gondolja, hogy ha egy párkapcsolat kiegyensúlyozott, akkor minden könnyű. De az igazság az, hogy függetlenül attól, hogyan mennek a dolgok, 3 tényezőre mindig oda kell figyelni.

Az első, hogy egyik fél sem fél megosztani az életét a másikkal, és ebbe olyanok is beletartoznak, mint érzelmek, gondolatok, és a hétköznapi rutin. Ezzel lehetővé válik, hogy feltétlen bizalom épüljön ki kettőjük között.

A második, hogy egy egészséges kapcsolatban mindkét fél tudja, milyen az igaz szerelem és szeretet. Nemcsak egy reggeli futó csók, nem rajongás a másik iránt, inkább egy kölcsönös mély tisztelet, támogatás, és érzelmi összhang.

A harmadik, hogy egy boldog kapcsolatban mindkét fél gondoskodik a másikról a jó és rossz időszakokban egyaránt.

Hogyan teremtsd meg ezeket a biztos alapokat? Cikkünkből megtudhatod!

1. A szerelem mindent legyőz

Mutasd meg a párodnak, hogy mennyire szereted, és hűséges vagy hozzá. Teljes szívedet, lelkedet, és minden energiádat fordítsd arra, hogy jól működjön a kapcsolat.

Támogasd minden körülmények között, éreztesd vele, hogy Rád mindig számíthat. Légy megbocsátó, hiszen Te sem vagy tökéletes, mindenki követhet el hibákat. Tiszteld a párod, hiszen enélkül nem létezik igazi szerelem. Mindezt valósítsd meg a hálószobában is, amely szintén része egy egészséges együttélésnek.

További tippeket találsz korábbi cikkünkben! Boldog párkapcsolatot szeretnél? Végezzétek közösen a házimunkát!

2. Gondoskodás

Ezek sokszor csupán apró gesztusok, például küldhetsz neki egy szerelmes üzenetet ebédidőben, vagy elintézheted helyette a bevásárlást, meglepheted a kedvenc vacsorájával, megköszönheted minden kedves megmozdulását, és persze ápold, amikor beteg. A kommunikáció szintén fontos része a gondoskodásnak. Ahelyett, hogy szőnyeg alá söpörnéd a problémákat, kedvesen hozd fel a témát. Hallgasd meg őt is, és gondold át az ő szemszögéből a dolgokat, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. Ezzel egyrészt érzelmileg közelebb kerültök egymáshoz, másrészt a partnered is ugyanúgy megértően fog hozzáállni egy-egy vitás helyzethez.

3. Oszd meg mindened

Igen, mindent. Ez ugyanis a gondoskodás része, és egy egészséges kapcsolat alappillére.

Ha együttélsz valakivel, azzal megosztod az életteredet, függetlenül attól, hogy közösen vettetek-e házat, vagy ő költözött oda hozzád. Egy introvertáltnak ez talán nehéz ügy, és igényel némi időt, hogy megszokja a társát, de nélkülözhetetlen.

Fontos, hogy a pénzügyekről is beszéljetek, és megegyezzetek, mert ez is sok vita alapja lehet.

De a legfontosabb, hogy az életeteket is megosszátok egymással, az érzelmeiteket, a gondolataitokat, és az időtöket. A közösen eltöltött, minőségi idő, amikor csak egymásra figyeltek, elengedhetetlen egy boldog párkapcsolathoz. Elősegíti a kommunikációt, és az intimitás elmélyülését.

Ha mindezekre kölcsönösen odafigyeltek, akkor és csak akkor valósíthattok meg egy egészséges párkapcsolatot.

par

 

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.