Az 5 legjobb nyári sport
2019-08-16  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Sokan egyetértenek velünk abban, hogy naphosszat a tűző napon aszalódni nem túl szórakoztató. Van néhány tippünk, mivel dobhatnád fel a nyaralást, hogy az az egészségednek is jót tegyen. Összegyűjtöttük az 5 legjobb vízi sportot, melyet neked is érdemes kipróbálnod idén nyáron!

Wakeboard

Egy müncheni mérnöknek és egy vállalkozó kedvű fiatalnak köszönhetjük ezt a szörfözés ihlette extrém sportot, ami kezdi meghódítani az egész világot, és már hazánkban is egyre jobban elterjedt. A wakeboard hasonló a vízisíhez, ellenben itt egy kötélpálya van kialakítva, ami egyszerre több embert is képes húzni, egy erre kifejlesztett deszkán. A sport nem egyszerű és megerőltető is, azonban aki már snowboardozott valaha, könnyebb dolga lesz.

Helyek, ahol hazánkban ki lehet próbálni: Balaton, Velencei-tó, Dunaharaszti, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged.

sport

Hullámlovaglás, más néven szörf

Nem összekeverendő a windsurfinggel. A hullámlovaglás a Hawaii-szigetek partjainál jelent meg először. Rájöttek az emberek, hogy a nagy hullámok tolóereje elég nagy ahhoz, hogy meg lehessen lovagolni egy deszkával és különböző figurákat lehessen vele csinálni. Az idő folyamán folyamatosan alakultak a deszkák, könnyebbek lettek, kialakult rengeteg formájuk, attól függően, hogy milyen figurát, milyen hullámoknál használunk.

Helyek, ahol hazánkban ki lehet próbálni: Balaton, Velencei-tó, de akár Budapest egy-két strandján is elsajátíthatjuk a szörf alapjait.

sport

Windsurf

A szörf továbbfejlesztése, a deszkára egy háromszög alakú vitorlát erősítettek, így kilehet használni a szél nyújtotta lehetőségeket is a hullámok mellett. Az alapelv is hasonló a szörfhöz. Szeles, viharosabb időben látjuk a legtöbb windsurföst a vizeken, hiszen ekkor keletkeznek nagy hullámok, amiket meg tudnak lovagolni.

Magyarországon a Balaton erre a legmegfelelőbb hely, de akár Miskolc közeli tavakon, a Velencei tavon is kipróbálhatjuk magunkat.

sport

Vízisí

A legelterjedtebb vízi sport az egész világon, és az egyik legrégebbi is. 1922-ben vízisíelt először egy testvérpár, 22 évre rá pedig már megrendezték az első világbajnokságot is. Sokan azt hiszik, hogy nagyon nehezen tanulható sport, de akár fél óra alatt meg is tudunk tanulni vízisíelni, megfelelő oktató segítségével. Általában motorcsónak egy kötélen húzza a vízisízőt, ha profikról van szó akár egyszerre többen is mehetnek.

Nálunk a Balatonon, Budapesten, Velencei tavon, Győrben és akár Tiszaújvárosban is vízisíelhetünk.

sport

Kajak

Kisméretű csónak, amit emberi erővel hajtanak egy kétvégű evező lapáttal. Létezik belőle egy, de akár több személyes is. A kajakot először eszkimót használták, majd később terjedt el a világban és vált Olimpiai sportággá. Hazánkban is sokan űzik ezt a sportot, és a versenyeken is jó helyezéseket érünk el. Ha egy nem túl extrém, inkább nyugodt sportot szeretnénk űzni, mindenféleképpen próbáljuk ki. Mellesleg jót tesz az erőnlétünknek is.

Ez azok közé a sportágak közé tartozik, amit elég sok helyen megtalálhatunk és ki is próbálhatunk tavakon, folyókon.

sport

Forrás: Femcafe

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.