A válás 4 nyilvánvaló jele a profi fényképészek szerint
2018-08-09  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

A „Szeretném, ha szeretnél” című filmben Jennifer Lopez egy esküvőszervezőt alakított, aki pontosan meg tudta mondani, mennyit fog tartani egy házasság csupán az ifjú pár által választott esküvői dalból. Érdekes viszont az is, hogy manapság már a profi fényképészek is könnyen meg tudják mondani, hogy mennyi esélye van egy párnak a válásra csupán azokból a jelekből, ahogyan az esküvőn, a fényképész előtt viselkednek. Van pár olyan viselkedési forma, melyet a profi fényképészek észrevettek azoknál a pároknál, akik nagy valószínűséggel el fognak majd válni.

1. Nem szeretik a fotók készítését

Gyakran előfordul az, hogy a fényképészek még az esküvő előtt elkészítenek egy kisebb fotósorozatot a leendő menyasszonyról és vőlegényről, amikor jobban megismerhetik a párt, és amikor megtudhatják, hogy melyik szögből mutatnak jobban a fényképeken. Néha vannak olyan párok is, akik zavarba jönnek a kamera előtt, ami végülis teljesen természetes, azonban ezek a találkozások pont amiatt szükségesek, hogy az esküvőn minden gördülékenyen menjen. Mindezek ellenére vannak párok, akik nem szeretnének semmilyen kompromisszumot kötni, ezért sok kellemetlen dolog történik az esküvő alatt. Pszichológusok szerint a kompromisszumkötés a hosszú távú párkapcsolat alapja, éppen ezért a problémák megbeszélése és a megoldások megtalálása az egyetlen dolog, ami megakadályozhat egy válást.

2. Szarkasztikus viccelődések

Sok fényképész igyekszik elkerülni azon művészi fotók készítését, amelyeken az egyik fél alsóbbrendű helyzetben van, mert bár ilyen helyzetek bármikor megtörténhetnek a való életben, mégis az esküvő az a pillanat, amikor a fényképészek a legboldogabb pillanatokat szeretnék megörökíteni, amit az ifjú pár akár évek múlva is szívesen meg tud majd nézni. Az olyan pillanatok, amikor egymás lábára lépnek vagy egymást tortával összemaszatolják, olyan szituációk, melyek bosszút követelnek és soha nem érnek véget. A kritika és a bosszú keveredése, valamint a folyamatos ellentmondások mind váláshoz vezetnek.

3. Kevés közös fotó készítése

Egyes fényképészeknek sokszor nagyon nehéz elkapni olyan pillanatokat, amikor a menyasszony és a vőlegény is egy képen szerepel, hiszen vannak olyan esetek is, amikor majdnem az összes fotón valamelyikük csak a barátai társaságában van. Profi fotósok szerint, ha ez történik, akkor ez is aggodalomra adhat okot. Ha az ifjú pár mégis az esküvő alatt el szeretne beszélgetni a barátokkal, akkor ezt együtt kellene megtenniük. Pszichológusok szerint a vőlegénynek és menyasszonynak törekednie kell arra, hogy együtt legyenek jelen az esküvőn, és ehhez be kell tartaniuk pár szabályt is, hiszen a későbbi életükben is ez lesz az, ami megerősíti majd a párkapcsolatukat.

4. Esküvő megszállottság

A menyasszonyok általában nagyon igyekeznek úgy megszervezni az esküvőt, hogy minden tökéletesre sikerüljön, és gyakran elfelejtik azt, hogy egyvalaki még részese lesz ennek a fontos eseménynek. Vannak olyan menyasszonyok, akik túlságosan el vannak foglalva azzal, hogy őket fotózzák mindenféle ruhában, a koszorúslányokkal és barátokkal, és vannak olyan esetek, amikor a vőlegény csak félrehúzódva unatkozik, miközben mindezt végignézi. Egy másik problémás eset az, amikor a menyasszony túlságosan rástresszel arra, hogy mindent irányítás alatt tartson. Fényképészek szerint ezek a házasságok csupán 1-3 évet tartanak. Pszichológusok szerint, ha valaki túlságosan tökéletes esküvőt szeretne, akkor a stresszeléssel nem tesz mást, mint a kudarc felé halad. Ilyenkor mindig szem előtt kel tartani azt, hogy az esküvő csak egy napot tart és utána jön csak az igazi élet.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.