A top 10 legrosszabb módja a szakításnak
2019-05-08  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Egy kapcsolat felbomlása mindig megviseli a feleket. Ha valakihez érzelmileg kötődünk, és a mindennapjaink részévé vált, akkor nehéz szembesülni azzal a ténnyel, hogy a közös élet már nem működik, eltűnt az összhang, elmúlt a szerelem.

A szakítást kimondani sosem könnyű. Félünk attól, hogy fájdalmat okozunk a másiknak, és félünk attól is, hogy mit hoz számunkra utána a jövő.

De bármilyen nehéz is, adott helyzetben meg kell tennünk. Szakítani sokféleképpen lehet, most összegyűjtöttük azokat a megoldásokat, amelyeket, jobb, ha elkerülsz.

1. Köntörfalazás

Amikor nem mered nyíltan a párod szemébe mondani az igazat, helyette elkezdesz mellébeszélni. De hiába szépítgeted, a szakítás mindenkinek fáj, ezt nem lehet elkerülni. Sokkal jobb, ha őszintén felvállalod az érzéseidet.

2. Megcsalás

Az egyik legrosszabb módja egy szakításnak, ha a párod rajtakap valaki mással, esetleg pont a közös otthonotokban. De az sem kellemes látvány, ha az utcán sétálva szembesül a kedvesed az oldaladon az utódjával.

Ez is érdekelni fog! 7 tipp, hogyan szakíts a pároddal, anélkül, hogy megbántanád őt

3. Elköltözés titokban

A másik legkegyetlenebb dolog, amit a pároddal tehetsz, ha egyszer csak szó nélkül eltűnsz, mint a kámfor. Reggel elmegy munkába, este pedig egy kipakolt lakásba ér haza. Gondolj csak bele, fordított helyzetben, Te hogyan éreznéd magad? Főleg, ha véletlenül (vagy akár szándékosan) egy-két olyan dolgot is elvitt, ami a Te személyes holmid volt.

4. Túl sok magyarázkodás

Egyikőtöknek sem fog kevésbé fájni az elválás attól, hogy részletes listát írtok, mikor és ki miatt romlottak el a dolgok. Egy szakításnál nem a bűnbakot kell keresni, és nem megbüntetni a hibás felet. Egy kapcsolatért mind a ketten felelősök vagytok, minden két emberen múlik, a jó és rossz is.

5. Szakítás a közös nyaralás során

Mondanunk se kell, hogy nem vall épp a legjobb időzítésre, ha a közös nyaralásotok során vallod be, hogy ki akarsz lépni a kapcsolatból. Nyilván minden szakításnak vannak jelei, általában hosszabb érzelmi, és lelki vívódás előzi meg. Minden bizonnyal már a nyaralás előtt tudtad, hogy nem akarsz folytatást, ezért legjobb, ha el sem utazol, vagy ha mégis, akkor legalább várd meg, míg hazaértek.

6. Ünnepek alkalmával

Hasonlóan a közös nyaraláshoz, nem pont a szeretet ünnepén illik szakítani a párunkkal. Az ünnepek általában a közös, békés pihenésről szólnak, így egy örök, évente eszébe jutó, rossz emléket kötsz a partnered számára egy ilyen jeles naphoz.

7. Egy partyn

Az sem jó, ha olyan társaságban, akiket a párod nem ismer, és az sem célravezető, ha a legjobb barátai körében teszed. Egy ilyen helyzet megalázó, és az intimitást teljesen nélkülözi, holott egy kapcsolat, így a felbomlása is, csak arra a két emberre tartozik, akik benne élnek.

8. Egy videohívás alkalmával

Előfordulhat, különösen távkapcsolat esetén, hogy ritkán találkoztok, de egy személyes beszélgetést ilyen helyzetben, nem válthat ki egy videohívás.

9. Emailben

Ha azt írtuk, hogy a személyes beszélgetés helyett a videohívás nem lehet alternatíva, akkor az emailben történő, egyoldalú befejezés egyenesen tilos. Egy írott levélnél esélyt sem adsz a másiknak, hogy megkérdezzen, vagy megmagyarázzon dolgokat, nincs mód rendesen, felnőtt ember módjára megbeszélni a problémát, és békésen, harag nélkül elválni a másiktól.

10. SMS-ben, vagy chaten

Valószínűleg az email után, ez már nem igényel különösebb magyarázatot. Talán csak annyit, hogy ha lehet, még annál is aljasabb módja a szakításnak.

par

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.