A modern randizás legfontosabb 10 szabálya
2019-05-22  /  Szerző:   /  Egyéb, Randi  /  Nincs hozzászólás

Nincs egyetlen helyes út az ismerkedésre, nem léteznek kőbe vésett törvények. Mégis vannak olyan társadalmilag elfogadott, követendő példák, amelyeket mindenkinek érdemes lenne megfogadni.

Különösen az online randi oldalak térnyerése nyomán, merőben megváltozott az ismerkedési kultúra.  Az új lehetőségek új helyzetet teremtettek.

Fogadd meg Te is az alábbi 10 iránymutatást, amelyek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy a párkeresés egy szórakoztató élmény legyen, és persze közben rátalálj a nagy Őre is.

1. Zárd le a múltat

Mielőtt beengedsz egy új embert az életedbe, teljes mértékben be kell fejezned az előző kapcsolatodat. Ez utóbbi ugyanis nem ér véget a szakításnál. Különösen akkor, ha nem Te akartad az elválást. El kell engedned a volt párod, meg kell gyógyítanod a lelked, és csak utána tudod megnyitni a szíved valaki más előtt. A fájó sebek ugyanis bizonytalanná tesznek, és tönkretehetik a legerősebb szerelmi vonzódást is.

2. Tedd meg az első lépést

Ha valaki felkeltette az érdeklődésedet, ne várj arra, hogy ő kezdeményezzen. Hajlamosak vagyunk még ma is ragaszkodni a múltbéli férfi-női szerepekhez, amelyek számos területen már összemosódtak. Az élet túl rövid ahhoz, hogy elszalaszd a lehetőséget.

Ezt is olvasd el! 6 alapszabály, hogy mit ne tegyél az első randin

3. Légy önmagad

Gyakran hangzik el a tanács, hogy minden helyzetben legjobb, ha önmagunkat adjuk. Nem véletlenül. Egy hosszú távú közös élet csak őszinte alapokra épülhet. Ha már az elején szerepet játszol, és csak féligazságokat mondasz el magadról, akkor hamarosan a saját hazugságaid csapdájába esel. A partnered bizalma megrendül, és a kapcsolat leszállópályára kerül.

4. Tiszteld Önmagad

Mindenki életében az első és legfontosabb saját maga. Mindig hallgasd meg, hogy mit üzen a belső hang. Figyelj oda a szíved, és a tested jelzéseire. Ha nem érzed jól magad egy randin, akkor azt tudni fogod.

5. Ne használd fegyverként a kommunikációt

Nincsenek szabályok, hogy egy randi után kinek, és mikor kell keresnie a másikat. Ha jól érezted valakivel magad, és szeretnéd a folytatást, akkor hívd fel. Sose tűnj el napokra, elvárva, hogy ő fusson utánad.

6. Ne ess túlzásba

Bármennyire is szeretnél újra találkozni a partnereddel, nem az a megoldás, ha milliónyi üzenettel bombázod, esélyt sem hagyva számára, hogy válaszoljon. Elég egyetlen, őszinte levél, vagy telefonhívás, és utána engedd, hogy ő eldöntse, mit szeretne.

7. Szánj időt Önmagadra

Csak azért, mert szerelmes vagy, nem kell, hogy elhanyagold a többi számodra fontos embert. Mindig szánj időt a saját személyes szükségleteidre, találkozz a barátaiddal, folytasd a hobbid, mert ettől maradsz önmagad, és ettől lesz teljes a boldogságod.

8. Ne nyomozz

A mai korunkban nagyon könnyű információt szerezni bárkiről az online közösségi média felületek segítségével. Ha randiztál valakivel, akkor természetesen ismerősnek jelölheted a Facebookon, de ne kezdj el minden oldalon a múltjában vájkálni. Ha mindent megtudsz róla, akkor nemcsak elveszted egy új szerelemben rejlő misztikusság varázsát, ráadásul még téves előítéletek is kialakulhatnak benned, egy félreértett poszt, vagy fotó miatt.

9. Ne menj fel azonnal a lakására

Bár úgy tűnhet, hogy a modern párkeresésben egyre gyakoribbak az egyéjszakás kalandok, és az azokból kialakuló kapcsolatok, Te mégse járd ezt az utat. Ha a fizikai együttlét megelőzi a lelki összekapcsolódást, akkor olyan helyzetben találhatod magad, amiben az ösztöneid miatt nem látsz tisztán, és esetleg belemész egy olyan viszonyba, amely hosszú távon nem fog boldoggá tenni.

10. Az ismerkedést tekintsd szórakozásnak

Egy randi nem a végcél, ne a potenciális férjed/feleséged lásd az aktuális jelöltedben. Próbálj minden találkozót egy kellemes időtöltésként felfogni, és érezd is úgy magad. Ne légy görcsös, hagyd otthon az előítéleteidet, és állj nyitottan az új lehetőségek elé.

par

 

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.