A lekvár nemcsak nagymamáink hagyatéka
2018-07-03  /  Szerző:   /  Ajánló  /  Nincs hozzászólás

Volt időszak, amikor a konyhában való tevékenykedés idejétmúlt foglalatoskodásnak hatott, holott a konyha és az étkezés mindig kiemelkedő szerepet töltött be egy család életében. Ez az idő elmúlt, hiszen nemhogy kellemes időtöltés, mára már trendi dolog, hogy nemcsak könnyen elkészíthető fogásokat varázsolnak a fiatal lányok, asszonyok az asztalra, hanem divatos különlegesen nehéz ételekkel előrukkolni. A fogásokhoz azonban, különösen nyáron, egy ízletes lekváros desszert is dukál.

A befőzés, lekvárkészítés egy tipikusan nagymamás foglalatoskodás, viszont már mindenki fejében megfordult, hogy egyszer érdemes lenne kipróbálni, hogy tényleg olyan nagy ördöngösség-e elkészíteni egy-egy üveg finomságot. És ha már próba, a Koronás Befőzőcukorral mindez gyerekjáték, csupán tíz perc alatt elkészül a legkülönlegesebb ízű édesség. A legzamatosabb gyümölcsökből készült lekvároknak pedig csak a képzelet szabhat határt. A Koronás Befőzőcukor levette vállunkról a terhet, így ma már csak a gyümölcs beszerzése a mi feladatunk, a többit „elvégzi” helyettünk. Mindössze tíz perc és az ínycsiklandozó édesség üvegbe is kerülhet.

Jó pár éve már, hogy a Koronás Cukor rendületlenül menetel előre és hódítja meg a háziasszonyok szívét, praktikussága az, ami messze teret hódít. Az egyszerűségével pedig lehetővé teszi, hogy a hagyományos ízek mellett kísérletezzünk is! A gyümölcsök adottak, bár nem kell, hogy csak a hazai klíma adta barackkal, szilvával vagy eperrel kombináljuk, gondolkodjuk merészen és csempésszünk különleges ízvilágot az üvegbe egy mangóval, egy passiógyümölccsel vagy egy naranccsal. Az ízkavalkádot pedig fokozzuk egy-egy zabolátlan fűszerrel: fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel vagy vaníliával.

Az ízek kreálása közben pedig szenteljünk egy kis figyelmet a szerencsének is. Hiszen saját lekvárunk megalkotásával most megnyerhetjük a heti értékes nyeremények egyikét vagy a fődíjat, egy Fiat 500-ast. A játék részleteit pedig megtaláljuk az azenlekvarom.hu weboldalon.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.