A hajpakolások megszállottja vagy? Rossz hírünk van!
2018-08-12  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Rengetegen rajongunk a hajpakolásokért. Sok pozitív hatásuk van, és szinte bármit megtennénk azért, hogy rendbe hozzuk száraz hajvégeinket. De mi történik akkor, ha túl gyakran használjuk kedvenc termékeinket?

A Glamour megkérdezett két hajszakértőt, hogy megtudják, a gyakori hajpakolás használat több kárt okoz-e, mint amennyi pozitív hatása van, és megtudták, hogyan kell a hajpakolást úgy használni, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el vele.

Túlzásba visszük a pakolást a hajunkon?

Earl Simms, a Kerluxe stylistja szerint, „a klímaberendezések is hatnak a hajra, ha túl gyakran használják, akkor a termék lerakódását okozhatja” – magyarázta. David Felstead, a Daniel Galvin Hair és Scalp Klinika igazgatója kifejtette, hogy mivel mindkét kondicionáló és pakolás koncentrált termék, túl gyakori használatnál kevésbé fejti ki hatását. Úgy tűnik, a túlzottan sok termék használata az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk a hajunk ellen!

Milyen következményekkel járhat?

Megállapítottuk, hogy némelyikünk túlbecsüli a pakolásokat, de mi vezethet ehhez? A hajszálak erőtlenné és élettelenné válnak.  Ez annak köszönhető, hogy „a termék felgyülemlett, ami súlyosan lelapítja a hajszálakat.” – mondta Simms. Felstead azt is kifejtette, hogy „zsírosabbá is válhat”. Normális esetben viszont próbálja dússá és fényessé tenni a hajat.

Milyen gyakran használjon valaki hajpakolásokat?

„Szárazabb hajformához használjátok hetente egyszer, puhább hajhoz kéthetente egyszer hajpakolást” – mondta Simms. Felstead megjegyezte, hogy egy másik nagyszerű lehetőség a szalonban történő hajkezelés, ugyanis ott egy speciális módszerrel el tudják érni, hogy a termék hatékonyabban a hajszálakba jusson.

Mit tehetünk még általában hajunk egészségének megőrzéséért?

Felstead bölcs szavaival élve: „Kezeld úgy a hajad, mintha a kedvenc kasmírpulóvered lenne!” Bár mindkét hajszakértő azt javasolja, hogy hetente egyszer használjunk pakolást, ez nem jelenti azt, hogy a kondicionálót teljesen ki kell zárni. Felstead elmagyarázta, hogy a kondicionálás nemcsak egészségesen tartja a hajat és megkönnyíti a fésülést, hanem segíti a hajat simábbá tenni, így nem vonzza a piszkot és a szennyeződéseket. Simms ellenzi a nagyon gyakori hajmosást.

Hogy csökkentsd a hajmosásaid számát, gondolj arra, hogy különösen a városokban magas a víz keménységének értéke, és még a sok sampon is kiszárítja a hajad

Legközelebb, ha hajpakolásra esik a választásod, ügyelj a kevesebb hajmosásra, heti egy hajpakolással, de légy biztos abban, hogy jó minőségű kondicionálót használsz a mosások között, hogy hajad megőrizze fényességét és ragyogását!

Forrás: Glamour

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.