A férfiak télen vonzóbbnak találják párjukat, mint nyáron
2019-03-12  /  Szerző:   /  Szerelem  /  Nincs hozzászólás

Tények és tévhitek az időjárás és a szerelem kapcsolatáról

A tavasz már az ajtónkon kopogtat, és ilyenkor nemcsak a természet ébred fel téli álmából, de a levegő is megtelik szerelmes hangulattal. Kevesen gondolnánk azonban, hogy minden évszak lehet romantikus. Tavasszal a színes virágok, és az újra zöldbe boruló természet, nyáron a sok napfény, vízpart és nyaralás, ősszel viszont a színes fakoronák, míg télen a gyönyörű hófehér táj mind hatással van a lelkünkre, és a közérzetünkre.

Vegyük sorra először a hiedelmeket, amelyeket az különböző időjárási tényezőkhöz kapcsolunk.

Meleg és napsütés

Arra sarkall bennünket, hogy azonnal menjünk ki a szabadba, és szervezzünk romantikus programot a párunkkal. A napsütés hatására enyhül a stressz, és mindennapos frusztráció.

Szivárvány

A gyönyörű színskálájával elkápráztat minket, és a szerelem szépségére emlékeztet.

Hóesés

Minden egyes hópehely más és más, mindegyik egy gyönyörű kristály, amely csillogó ünnepi hangulatba hoz egyből mindenkit.

Esőcseppek egy rózsaszirmon

Minden csillogó vízcsepp kihangsúlyozza a szirmok puhaságát, színét, és szépségét, amelytől mindenkinek azonnal szíve választottja jut eszébe.

Szél

Amikor egy nyári szellő finoman belekap a kedvesünk hosszú hajába, vagy meghalljuk a természet apró zörejeit, felfokozza a romantikus hangulatunkat.

De nézzük a tényeket! Valójában hogyan is befolyásolnak minket az egyes időjárási jelenségek?

1. Egy kutatás beigazolta, hogy a férfiak a téli hidegben vonzóbbnak találják a kedvesüket, és sokkal romantikusabbak, mint a nyári meleg hónapokban.

2. A téli hideg nemcsak a férfiakra van hatással, de azt is befolyásolja, hogy a nők milyen színű ruhát viselnek. Szívesebben választják a piros és a rózsaszín különféle árnyalatait ezeken a napokon.

3. Szintén kimutatták, hogy ha odakint hideg van, és fizikailag fázunk, akkor előszeretettel keressük a lélekmelengető dolgokat, mint amilyen egy romantikus mozi lehet a párunkkal.

4. Érdekes, hogy a hideg és a meleg egymástól eltérő módon serkenti a kreativitásunkat. Utóbbi esetben inkább a művészi énünk (kreatív rajzolás), illetve a társas kapcsolatainkhoz kötődő képességek erősödnek (pl. könnyebben találjuk ki, hogy milyen ajándékkal lepjük meg párunkat). A hideg viszont inkább eltávolít másoktól, és az elvont, absztrakt oldalunkat befolyásolja.

5. Természetesen az időjárás nem csak előhozza a romantikus érzéseket, sajnos le is tudja rombolni azt. Az eső, a hideg, a villámlás, a forróság, vagy a köd nyomasztóan hatnak közérzetünkre. Ilyen időben nemcsak a színek tűnnek el, de vele együtt a jókedélyünk is. Az arra érzékenyeket akár depresszióba is sodorhatja a napsütés hiánya és a sötétség.

6. Azt is kimutatták viszont, hogy ha rossza az idő, és ettől a kedvünk is, az erősíti a döntéshozatali képességünket.

7. Paradox módon, nemcsak a szép időjárás, hanem a rossz idő is fokozza bennünk a romantika iránti vágyat. Ha kint vihar tombol, olyankor szeretünk társunkkal összebújni, és kizárni a külvilágot. Köztudott tény, hogy nagy hóesések idején több gyermek is fogan.

Az időjárás különbözőképpen képes befolyásolni a hangulatunkat, a napsütés, vagy annak hiánya, a frontok, vagy éppen a hőmérséklet mindenkire másként hatnak. A szerelem, és romantika érzése általában akkor tud kiteljesedni bennünk, ha boldognak érezzük magunkat, és a külső erők is, mint az időjárás, pozitívan befolyásol minket.

Figyeld meg Te is, hogy az egyes külső tényezők miként hatnak az érzelmeidre. Ha kint szép idő van, ami boldoggá tesz, akkor élvezd ki minden percét, ha pedig épp beborult az ég, gondolj arra, hogy hamarosan újra kisüt majd a nap.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.