A 14 legromantikusabb európai célpont – 2. rész
2019-07-11  /  Szerző:   /  Randi  /  Nincs hozzászólás

Ezen a nyáron fedezd fel pároddal Európa legromantikusabb városait! Hogy melyek ezek?

Cikkünkben csokorba gyűjtöttük azokat a helyszíneket, ahol édes pillanatokat tölthettek el kedveseddel. Találsz köztük igazi nagyvárost, tengerpartot, és ódon várakat. A lista korántsem teljes, hiszen a világ bármely pontja lehet a szerelem jelképe, ha együtt fedezhetitek fel.

Cikkünk első részében már bemutattunk 7 célpontot, amelyet itt olvashatsz el: A 14 legromantikusabb európai célpont – 1. rész

8. Bruges (Belgium)

A történelem iránt rajongók ideális célpontja lehet Brüsszel középkori városkája. Sétáljatok a macskaköves utcákon, fotózkodjatok a Rozenhoedkaai épületei előtt, majd szálljatok csónakba, amellyel bejárhatjátok az idilli csatornákat. Ha már elteltetek a látvánnyal, akkor térjetek be egy csokoládéboltba, és az ott kapható finomságokkal édesítsétek meg a napotokat.

9. Madeira (Portugália)

Az Atlanti-óceán virágoskertje bővelkedik romantikus helyszínekben, elég, ha a gyönyörű tengerpartra, a magas hegyekre, vagy épp a nyüzsgő mediterrán Funchal városára gondolunk. Fedezzétek fel a színpompás botanikus kerteket, túrázhattok a Ponta de Sao Lourenco szikláin, és ne hagyjátok ki a Sao Vicente barlangokat sem.

10. Róma (Olaszország)

Az „Örök város” tökéletes helyszín egy romantikus kiránduláshoz. Randizzatok a Spanyol lépcsőn, dobjatok be egy érmét a Trevi kútba, sétáljatok a „Szerelmesek ösvényén”. Fedezzétek fel az ókori romokat, és költsetek el egy fantasztikus olasz vacsorát egy helyi trattoriában.

11. Bergen (Norvégia)

Ha a meleg elől hűvösebb vizekre eveznétek, akkor látogassatok el a Világörökség részét képező „fjordok kapujához”, a norvég Bergenbe.  A régi faházak, a macskaköves utcák, a romantikus kis üzletek és kávézók mind különleges és utánozhatatlan skandináv hangulatot árasztanak. A függővasút pedig minden idelátogatónak kötelező program.

12. Porto (Portugália)

Porto az egyik legrégibb európai turista célpont, amely bejárható akár egy hosszú hétvége alatt is. A város több pontjáról csodás kilátás nyílik a környékre, közülük kihagyhatatlan a Dom Luís híd felső szintje. A patinás épületek, a festői folyópart, a kulturális programlehetőségek garantálják a felejthetetlen nyaralást.

13. Prága (Csehország)

Prága a világ egyik legszebb városa. Budapesthez hasonlóan a Moldva folyó két oldalán elhúzódó főváros gazdag látnivalókban, ezért érdemes hosszabb időre terveznetek a látogatást. A mindig nyüzsgő történelmi Óváros téren látható Orloj nevű óra figurái óránként életre kelnek, és elbűvölnek minden arra járót.  Pároknak kötelező egy séta a Károly hídon, és persze Prága parkjai (például a Vrtba-palota kertje) is hívogatnak egy romantikus andalgásra.

14. Amszterdam (Hollandia)

Listánkat Velencével kezdtük, és észak Velencéjével zárjuk.  Amszterdamban a látnivalók színes skálája fogad benneteket, elég, ha a Királyi Palotára, a pompás virágpiacra, a pezsgő éjszakai életre vagy a méltán híres Van Gogh múzeumra gondolunk. Egy amszterdami látogatás sem teljes egy kis hajókázás nélkül. A nappali hajóút a város nyugodt és érdekes oldalát mutatja meg, este pedig a varázslatos és romantikus oldal tárul a szemetek elé, amelyhez nagyban hozzájárul a kivilágított házak és hidak látványa is.

par 

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.