9 jel, hogy készen álltok az összeköltözésre
2019-01-22  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Sok oka lehet annak, ha egy pár az összeköltözésen gondolkozik. Az egyik albérletben lakik, a másiknak van lakása, pénz lehet vele spórolni, együtt vagytok már egy-két éve, és úgy tűnik ennyi sokszor elég is indoklásnak. Ha viszont szeretnétek, hogy a kapcsolat ne sérüljön, akkor nyomósabb érvek kellenek. Tudd meg, mire figyelj oda, mielőtt összeköltöztök.

1. Beengeded az intimszférádba

Ha kényelmesen érzitek magatokat a másik jelenlétében 0-24 órában, és nem kell takargatni, vagy titkolni intim dolgokat, akkor valószínűleg megérett a kapcsolat az összeköltözésre.

2. Nem untok rá egymásra

Ezt akkor lehet a legjobban kideríteni, ha egyébként is a hét nagy részét együtt töltitek. Ha a mindennapi rutin már megvan, csak még hivatalosan nem költöztetek össze, akkor ez egy jó előjele az összeköltözésnek.

3. Van életed a kapcsolatodon kívül

Egy kapcsolat akkor működhet hosszú távon, ha egész emberként léptek bele. Ha képesek vagytok egymás nélkül is eltölteni egy-egy estét, hogy akár a barátaitokkal találkozzatok, és nem érzed magad elveszettnek a párod nélkül szintén jó jel.

4. Elfogadjátok egymás családját

Ha az összeköltözésen gondolkoztok, már biztos találkoztatok egymás családjával, barátaival. Ez is alapvetően meghatározza az összeköltözést, hogy mennyire sikerült minőségi kapcsolatot kialakítani egymás szociális környezetével.

5. Ismeritek egymás dilijeit

Mindenkinek vannak különös vagy furcsa tulajdonságai, amik idegesítik a másikat. Érdemes ezeket a tulajdonságokat minél jobban megismerni, és eldönteni, hogy valóban el tudjátok-e fogadni. Ha a válasz igen, az összeköltözéssel sem lesz gond.

6. Ésszerű probléma megoldás

A kapcsolatok sajátja a nézetkülönbség, és a veszekedések. Nem mindegy viszont, hogy mennyire egészséges módon tudjátok kezelni a problémákat. Ha nincs meg a közös megegyezésre törekvés, az összeköltözés sem fog működni.

7. Közös céljaitok vannak

Megbeszéltétek már a jövőről alkotott elképzeléseiteket? Itt az ideje leülni és átbeszélni, hogy ki mit képzel el, mert ha nagyon másra vágytok, akkor az együttélés sem lesz sikeres.

8. Vannak közös érdeklődési köreitek

Bizonyára már tudjátok, hogy miket szeret a másik csinálni a szabadidejében. Ha összeköltöztök, ezek a hobbik, szokások a mindennapok részévé válnak. Ha az egyikőtök szeret a kanapén heverészni, a másik pedig kirándulással tölti a szabadidejét muszáj lesz közös nevezőt találni, hogy működjön a kapcsolat az összeköltözés után is.

9. Kiegészítitek egymást

Használjátok ki azokat a különbségeket, amiben erősek vagytok, és amivel ki tudjátok egészíteni egymást. A túl sok különbség persze könnyen ellenetek is dolgozhat, de érdemes közös megegyezésre törekedni a feladatok elosztásában is.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.