9 hasznos tipp vásárláshoz
2019-01-06  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Januárban számos bolt jelentős akciókkal csábítja a vásárlókat. Alábbi cikkünkben leírjuk, hogy mire figyeljünk, ha nagybevásárolunk vagy ruhát veszünk, és min bukhatunk el, ha drogériába megyünk. Ha nem szeretnéd fölösleges dolgokra költeni a pénzed az új évben, fogadd meg alábbi tanácsainkat.

Ha élelmiszerboltba megyünk

Írjunk listát

A listaírás nem csak azért hasznos, mert vele céltudatosan azt vásároljuk meg, amire szükségünk van, jelentős összeget megspórolva ezzel, hanem azért is, mert garantáltan nem fogjuk elfelejteni, amit valóban fontos megvennünk.

Legyünk tudatos vásárlók

Ne engedjük magunkat manipulálni. Csak azt vegyük meg, amire valóban szükségünk van. Ezen kívül, ha élelmiszert vásárolunk, törekedjünk mindig az egészségesebb termékek megvételére. S hogy ezt hogyan tudjuk megtenni? Olvassuk el, hogy az adott áru pontosan mit tartalmaz.

Ne menjünk éhesen a boltba

Ha nagy bevásárlásról van szó, kifejezetten káros, ha korgó hassal megyünk, mert az éhségünk nagy mértékben befolyásolja majd a választásainkat. Ez pedig azt jelenti, hogy nagyjából mindent meg akarunk venni, ami ehető.

Ha drogériába megyünk

Időnként próbáljunk ki új termékeket is

Persze jó, ha ragaszkodunk egy megszokott márkához, főként, ha bevált. De néha tehetünk egy próbát egy olcsóbb vagy éppen drágább termékkel. Csináljunk vakteszteket: takarjuk le a címkét, és úgy teszteljünk. Ha beválik, válthatunk, ha nem, akkor maradjunk a réginél. Meglepő, de olykor ugyanaz a cég gyártja az olcsóbb és a drágább terméket is, illetve sokszor csak a márkanév tér el, az összetétel nem.

Amit sose vásároljunk másnak

Bármennyire is jó ajándéknak tűnik egy alapozó vagy rúzs, ezeket inkább csak magunknak vegyünk, mert a kiválasztásuknál tisztában kell lenni a színtípussal és a bőr sajátosságaival. Míg egy alapozó esetében alapvető a tesztelés, hogy a legtökéletesebb árnyalatot és textúrát tudjuk kiválasztani, a rúzsnál sem árt a próba, mert ugyanaz az árnyalat mindenkin másként mutat.

A lista itt sem árt

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy csak egy szempillaspirálért indult a drogériába, aztán a fél fizetését otthagyta. Az ilyen esetek megelőzésére érdemes listát írni, hogy mire van szükségünk. És időnként nem árt, ha átnézzük az otthoni készletet is, mi van és mi az, amivel még érdemes lenne kiegészíteni a palettát.

Tippek ruhavásárláshoz

Mindig próbáljuk fel a ruhát

Még ha úgy is gondoljuk, hogy biztosan jó a kiválasztott ruhadarab, a biztonság kedvéért azért csak próbáljuk fel. Lehet, hogy egyazon márkán belül is vannak eltérések a méretezésben. Ha viszont megspóroljuk a próbát, később lehet, hogy lesz plusz egy körünk a csere vagy a visszáru miatt. Kinek kell ez a macera?

Mindig az aktuális méretünknek megfelelően válasszunk ruhát

Bármennyire is tetszik egy ruha, ha nincs belőle a méretünkben, ne vegyük meg a kisebbet, mondván, majd belefogyunk. Ez ugyanis vagy összejön vagy nem. Mindig úgy válasszunk, hogy az éppen aktuális formánkon mutasson tökéletesen az adott darab.

Cipőt ne reggel, hanem délután vagy este vásároljunk

Ha igazán kényelmes lábbelire vágyunk, akkor érdemes a vásárlást délutánra, estére időzíteni. Estére ugyanis a teljesen egészséges embereknek is kicsit megdagad, puffadtabb a lába. Ha ilyenkor próbálunk, azzal növeljük annak az esélyét, hogy valóban komfortos párt választunk magunknak.

Forrás: ActiveBeauty

 

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.