8 tanács, ha válás után is békében szeretnél együtt élni volt férjeddel
2018-06-13  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Nemrég váltál el, azonban továbbra is együtt kell élned a volt férjeddel? Lehet, hogy kissé szokatlanul hangzik, azonban ha figyelsz pár tanácsra, valószínű, hogy ez a megoldás lesz életed legjövedelmezőbb döntése.

Te is abban a helyzetben vagy, hogy már nem érzed magad boldognak a férjed mellett? Vagy már el is váltatok, de továbbra is megőriztétek a jó kapcsolatot, drámák, hűtlenség és egyéb komolyabb problémák nélkül? Úgy érzed továbbra is együtt tudnál élni vele egy fedél alatt? Alábbi cikkünkben adunk 8 tanácsot arra, hogy válás után is békében tudjatok együtt élni úgy, hogy kapcsolatotok már nem a szenvedélyre, hanem a tiszteletre alapuljon.

Lehet, hogy vannak már gyerekeitek és elhanyagoltátok szexuális életetek. Lehet, hogy szerelmetek túlságosan plátóivá vált. Lehet, hogy egy ideig már csak a gyerekek miatt maradtatok együtt. Azonban a gyermekek növekedésével már egyre nehezebb fenntartanotok a tökéletes család látszatát, még akkor is, ha ez sokkal könnyebb megoldásnak tűnik.

Ha már nem tudsz valódi párkapcsolatban élni a pároddal/férjeddel, de mégis továbbra is szeretnél egy fedél alatt lakni vele, akkor az alábbi nyolc szabály betartásával minden tökéletesen működhet. Ehhez azonban mindenképp meg kell változtatnotok a gondolkodásmódotokat és be kell tartanotok az alábbi szabályokat.

  1. Ne törődjetek a szkeptikus barátokkal és családtagokkal.
  2. Állítsatok föl pár szabályt a potenciális partnerekre vonatkozóan (lehetőleg ne vigyetek más partnert a lakásba).
  3. Tudnotok kell azt, hogy nehéz és bonyolult lesz néha, azonban erőfeszítéseket kell tennetek azért, hogy mindig jóságosan és nagylelkűen bánjatok egymással.
  4. Állítsatok össze egy órarendet, ami a gyermekek intézését illeti: ki viszi el őket az iskolába, ki megy értük az iskolába, illetve ki megy bevásárolni.
  5. Tanuljatok meg segítséget kérni egymástól és segítséget nyújtani egymásnak.
  6. Ha válás után is egy fedél alatt szeretnétek élni, mindenképpen meg kell tanulnotok türelmesnek lenni egymással.
  7. Tudnotok kell, hogy amikor rokonok vagy barátok jönnek majd látogatóba, akkor mindig furcsa helyzetben lesztek.
  8. Meg kell tanulnotok egyedül is jól érezni magatokat a lakásban, anélkül, hogy türelmetlenekké válnátok, ha esetleg az exetek nem jön haza, akkor, amikor számítottatok rá. Meg kell tanulnotok élvezni azokat a pillanatokat is, amikor egyedül vagytok.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.