8 tanács egy boldog párkapcsolat kialakításához
2018-04-17  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Tökéletes a párkapcsolatod és azt szeretnéd, hogy mindig is így maradjon? Bizonyára te is tudod azt, hogy ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszú távon is működni tudjon, nem elegendő hozzá csak a szerelem. A romantika mellett erőfeszítésekre is szükség van mindkét fél részéről. Pszichológusok azt mondják, hogy ahhoz, hogy boldognak érezd magad a párkapcsolatban, mindenképp szükséged van megfelelő hozzáállásra is, valamint az elvárásaidat is reális szinten kell tartanod. Ha pedig igazán hosszú távú párkapcsolatot szeretnél, akkor mindenképp figyelned kell az alábbi 8 tanácsra.

1. Légy hálás!

Ahhoz, hogy egy párkapcsolat sikeresen tudjon működni, mindenképp szükséged van arra, hogy hálás legyél mindazért, amid van, és ne akarj folyton megváltoztatni valamit a kapcsolatodban vagy a párodon. A frusztrációk és kritikák helyett mindig pozitívan tekints a kapcsolatodra. Légy hálás mindazért, amid van, a párod pedig értékesnek fogja érezni magát melletted.

2. Tiszteld a párod!

Ahhoz, hogy boldog légy a párkapcsolatban, mindig tisztelettel bánj a pároddal, ne ítéld el és ne kritizáld őt semmi miatt. Semmi nem öl meg hamarabb egy párkapcsolatot, mint a gyűlölet. Ha boldog szeretnél lenni a párkapcsolatban, akkor kezdd azzal, hogy empatikusan viszonyulsz a párodhoz, azzal a céllal, hogy építsd a párkapcsolatot, nem pedig rombold azt.

3. Legyetek egy csapat!

Egy párkapcsolatban a legszebb és legjobb dolog az, amikor támaszkodhatunk a partnerünkre. Mindig biztonságban érezhetjük magunkat egy olyan partner mellett, akiről tudjuk, hogy jóban és rosszban is mellettünk áll. Ahhoz viszont, hogy egy csapatként tudjatok működni, mindenképpen szükséges az is, hogy külön-külön is megvalósítsátok a céljaitokat.

4. Figyelj a saját szükségleteidre is!

A nők, amikor szerelmesek, nagyon sokszor megfeledkeznek a saját szükségleteikről. Elfelejtik első helyre helyezni magukat, amely idővel neheztelések kialakulásához is vezethet. Ahhoz, hogy boldogok legyünk egy párkapcsolatban, elsősorban mi magunk kell boldogok legyünk.

5. Tanulj meg vitatkozni!

Nagyon sokszor nehéz kezelni a párkapcsolati konfliktusokat, főleg akkor, amikor mindenáron te szeretnéd megnyerni a vitát. Az igazság az, hogy valójában akkor is veszítesz, amikor megnyersz egy vitát, ugyanis sok esetben ez azzal jár, hogy lelkileg megbántod a párodat is. Hosszú távon pedig ez tönkreteszi a párkapcsolatot és az intimitást. Ha azt szeretnéd, hogy a párkapcsolatodnak jövője legyen, akkor tanulj meg „becsületesen” vitatkozni. Ez azt jelenti, hogy beszéljetek rendre, anélkül, hogy megszakítanátok a másik mondanivalóját, azonban mindenképp fejezzétek ki a problémátokat.

6. Szórakozzatok együtt!

Amikor megismerkedtetek könnyebb volt a szórakozás? Még volt energiátok együtt tölteni az időtöket? Az évek múlásával az életünk egyre elfoglaltabbá válik, és könnyen elfeledjük azt, hogy mit jelent a kettesben töltött minőségi idő. Ahhoz, hogy boldog párkapcsolatban éljünk, mindenképp szükség van arra, hogy több időt töltsünk azzal az emberrel, akivel a jövőnket tervezzük.

7. Töltsetek időt egymás nélkül is!

Ahogyan szükség van arra, hogy minél több időt töltsünk együtt a párunkkal, ugyanakkor arra is szükség van, hogy nélküle is töltsünk elegendő időt ahhoz, hogy ki tudjunk kapcsolni. A felek közötti szoros kapcsolat nem megoldás arra, hogy boldog legyen a párkapcsolatunk. Mindenkinek szüksége van az egymástól külön töltött időre is, mert csak így alakulhat ki a hiányérzetünk a másik iránt.

8. Őrizzétek meg a párkapcsolat varázsát!

A párkapcsolat kezdetén minden nagyon jól működik, a hálószobában is. Idővel azonban a lelkesedés alábbhagy. Ha boldog szeretnél lenni a párkapcsolatban, akkor próbáld meg megfűszerezni valamivel az intim pillanatokat, és meglátod ennek a párod is nagyon fog örülni.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.