8 szituáció, amikor nem tanácsos elválni
2018-09-05  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Úgy érzed az utóbbi időben elszaporodtak a gondok és problémák a párkapcsolatodban, melyekből úgy gondolod, nem tudtok majd békében kilábalni? Még ha azt gondolod is, hogy nem lenne jó egy boldogtalan házasságban vagy párkapcsolatban maradni, tudd meg, hogy vannak mégis olyan helyzetek, amikor mégsem lenne jó megoldás a szakítás vagy a válás. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a 8 szituációt, amikor nem tanácsos elválnod, még akkor sem, ha nem vagy boldog a párkapcsolatban.

1. Ha anyagi biztonságban vagy

Ha a pároddal együtt értékelitek a párkapcsolatotok anyagi biztonságát és azért nem tudnátok elképzelni a szakítást, mert ez együtt járna az anyagi javak megfelezésével is, akkor választhatjátok azt, hogy megtartjátok a jelenlegi állapototokat.

2. Ha a gyerekeitek boldogabbak, ha együtt maradtok

Ha válásra kerül sor, mindig jól meg kell gondolnod azt, hogy mi miatt szeretnél elválni a párodtól: azért, mert boldogtalannak érzed magad mellette, vagy azért, mert egy egészségtelen párkapcsolatban éltek? Ha egészségtelen a párkapcsolatotok, akkor ez a gyerekeiteknek is megkeserítheti a jövőjét. Azonban, ha kettőtök között nincs harag, gyűlölet vagy megvetés, akkor azt is választhatjátok, hogy továbbra is együtt maradjatok. Mégis, párkapcsolati szakértők szerint hiába tűnik életképesnek az utóbbi opció, a gyerekek tőletek fogják megtanulni ezeket a viselkedési formákat és minden kapcsolatukban ugyanezeket a boldogtalan, fásult viselkedésformákat fogják átvenni, amit otthon láttak. Ha tudat alatt nem szeretnél egyedülálló anya lenni, ha nem szeretnél elválni a férjedtől, mert más előnyei is vannak a párkapcsolatotoknak, akkor vállald fel ezt a döntésed és maradj a férjed és gyerekeid mellett.

3. Ha kellően kényelmesen érzed magad a párkapcsolatban

Ha kellően kényelmesen érzed magad a párod mellett és nem szeretnél egy újabb párkapcsolat kialakításával szenvedni, akkor érdemes mégis megbeszélni a válás témát, mert bár nem vagytok nagyon közeli viszonyban, mégis megpróbálhatjátok megérteni egymás személyiségét és megkeresni egymás pozitív tulajdonságait. Hallgassatok többet egymásra, osszátok meg egymással a gondolataitokat, tartsátok tiszteletben és értékeljétek egymást.

4. Ha értékes számodra a partnered

Párkapcsolati szakértők szerint nem tanácsos elválnod akkor sem, amikor úgy érzed, hogy az egyedüllét jobban megviselne, mint az, hogy nem érzed magad beteljesedettnek a párkapcsolatban. Ha mégis van egyfajta partneri kapcsolat közted és a férjed között, még akkor is, ha néha boldogtalannak érzed magad, sokkal jobb, ha mégsem váltok el.

5. Ha hasonló az életszemléletetek

Ha a férjednek és neked hasonló az életfelfogásotok az életről, a párkapcsolatról, a szerelemről, a jóságról, a hűségről, az elköteleződésről, az őszinteségről, a kommunikációról, az odaadásról, a tiszteletről és a háláról, akkor nem tanácsos elválnotok.

6. Ha a férjed jó apának gondolod

Párkapcsolati szakértők végeztek egy felmérést, melyben olyan házasságban élő párokat vizsgáltak, akik 40 éve voltak házasok, akik 27 éve voltak házasok, illetve akik 18 éve voltak együtt. A felmérésben részt vevő személyek a partnerük legértékesebb tulajdonságának megjelölésekor azt válaszolták, hogy a párjuk egy jó apa vagy jó anya. Az értékeléshez a legtöbb esetben a csodálatot vagy tiszteletet kifejező arckifejezés is társult. Ha értékeled a férjed odaadását a gyerekei iránt, akkor választhatod, hogy együtt maradjatok még akkor is, ha nem érzed magad beteljesedettnek a párkapcsolatban.

7. Ha hálás vagy azért, mert a kommunikációtok és a kapcsolatotok hiteles

Párkapcsolati szakértők szerint akkor sem tanácsos elválnotok, ha remekül működik közöttetek a kommunikáció, ha őszintén és nyíltan tudsz beszélgetni a férjeddel, még akkor is, ha néha nem egyeznek az érdekeitek. Téged elvarázsolnak a művészetek és a relaxáló sportok, a párod pedig rajong a rockért és a hokiért. Ha hajlandóak vagytok arra, hogy mindig találkozzatok valahol félúton, akkor semmiképp sem tanácsos elválnotok.

8. Ha értékeled a párod humorát

Pszichológusok szerint a humor létfontosságú egy párkapcsolatban. A romantikus párkapcsolatokban a humor a fokozott elégedettséggel asszociálható. Persze az életben mindig vannak drámai pillanatok is, azonban ha mindig azon lesztek, hogy megalkossátok magatoknak a saját kis boldog életeteket, akkor semmiképp sem tanácsos elválnotok.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.